Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

WC tartály szerelés

WC tartály szerelés minden esetben 12 hónap garanciával történik, mely kizárólag a szerelésre értendő, ugyanis a beszerelendő tartályokra a gyártó vállal garanciát. Amennyiben a tartályra vezethető vissza a hiba, azt a szakszervizzel szemben lehet érvényesíteni. Abban az esetben, ha a tartályt nem érte külső mechanikai hatás, akkor azok meghibásodására gyakorlatilag nincs esély, ha szakszerűen fel lett szerelve, legfeljebb rozsda, vízkő kerülhet a készülékbe, ami nem a gyártó felelőssége érthető módon.

Wc tartály - hibajelenségek

Folyamatosan folyik a tartályból a víz a csészébe:

 • Töltőszelep meghibásodása. (A tartályt úgy alkották meg, ha elromlik a töltő szelep, akkor ne a tartály oldalán folyjon végig a víz és a lakást áztassa el a víz, hanem a plusz vizet a túlfolyón keresztül ürítse a WC tartály a WC csészébe.)
 • Vízkő került az tartályban lévő öblítő gumi alá, vagy elhasználódott, vagy levegőbuborék keletkezett a gumiban. (Ez utóbbi a falba beépített tartályok esetén tipikus.)

Folyamatosan folyik a tartályból a víz a tartály alá, mellé:

 • Porcelán monoblokkos wc tartályok esetén gyakori a tartály repedése. Ez csak cserével orvosolható.
 • Műanyag tartályok esetén a wc tartály öblítő gumi fáradt el, vagy a tartály alsó részén található rögzítő csavar engedett, vagy repedt el.
 • A tartály melletti flexibilis cső hollandija engedett el, vagy gyengült meg az abban található 3/8, vagy ½ collos tömítő

Folyamatosan folyik, vagy szivárog a csésze mögé a víz:

 • A tartályt és a csészét összekötő csövön lévő gumi elhasználódott, elcsúszott.
 • Általában a hátsó kifolyású kagylók szennyvízelvezető csöve hibásodott meg. Ezt többnyire csak a csésze levétele után lehet orvosolni.

Lassan tölt, vagy túltölt a tartályban lévő töltőszelep:

 • elhasználódott
 • vízkő, vagy rozsda került a töltőszelepbe

WC szerelés

Wc szerelés sok buktatóval járhat, ugyanis a víz a legkisebb rést is megtalálja, éppen ezért a csésze cseréjét házilag nem javasolnám! Ha már egyszer rászántuk magunkat a szerelésre tájékozódjunk arról, hogy pl. a jelenlegi csészénk mögött 1 vékony, vagy 2 (egy vékony + vastag) cső látszik-e!

WC tartály szerelés

Wc tartály szerelés általában akkor indokolt, ha

 • folyamatosan folyik a csészébe a víz (túltölt szelep, vagy meghibásosdott)
 • berreg a tartály
 • szétreped pl. a porcelán monoblokkos tartály
 • szivárog a víz a tartály és a csészét összekötő cső között a víz

A víz a legkisebb réseket is megtalálja, ezért ha már az első lehúzás alkalmával nem tapasztalunk enyhe nedvesedést sem, akkor reménykeltő a dolog. Legalább 10-15 percet várjunk! Ha nem tapasztalunk a szerelést követően szivárgást, akkor vélhetően jó munkát végeztünk.

Darálós wc javítás

Darálós wc javítása nem tartozik a vállalkozás profiljába. Fontos tudni azt is, hogy általában régi bérházakba szokták ezt beépíteni olyan helyekre, ahol korábban a lakásban nem volt wc (csak közös kültéri). Ezen meddő megoldás ott szükséges továbbá, ahol a szennyvízgyűjtő csőátmérője nem éri el a 110 mm-t.

WC tartály cseréje

Wc tartály cseréje: Folyamata jóval kisebb kihívás általában, kevesebb a buktató, de is oda kell figyelni a pontos szerelésre, a tömítések tökéletes pozícionálására. A víz a legkisebb réseket is megtalálja, ezért ha már az első lehúzás alkalmával nem tapasztalunk enyhe nedvesedést sem, akkor reménykeltő a dolog.

Szeretném megjegyezni, hogy nem minden esetben érdemes korán örülni, várjunk legalább 10-15 percet, eközben néhányszor öblítsünk. Ha ezek után sem lesz nedvesedés, akkor vélhetően jó munkát végeztünk.

WC cseréje

Wc cseréje! Szerintem a wc kagyló cseréje a wc szerelések közül a legbonyolultabb folyamat, ugyanis összhangban kell lennie a csésze cseréjének a tartály adottságaival, beleértve az öblítőcső kialakítását is, továbbá a szennyvízcső csatlakozási módját is.

WC szerelés ár

WC szerelés ár nem hatósági ár, vagyis minden egyes vállalkozás szabadon alakítja árait, melyet többnyire az alábbiak befolyásolják:

 • üzletpolitika
 • szakmai múlt, tapasztalat
 • a befektetett eszközök aránya
 • gépjárművek száma
 • az amortizáció éves összege
 • személyi állomány jellege és mennyisége
 • irodafenntartás

WC tartály szerelés ár

A wc tartály szerelés ár a vízszerelés árak oldalon található meg az árlistában.

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Gyakran ismételt kérdések

Geberit wc tartály javítása

Geberit wc tartály javítása során 2-féle tartállyal lehet leggyakrabban találkozni.

 1. Falba beépített Geberit wc tartály javítása (falsík alatti Geberit wc tartály javítása). Ennek javításával szerintem laikusok ne próbálkozzanak!!!
 2. Falon kívüli műanyag Geberit tartály javítása. Ezzel is meggyűlhet a baja, de nem reménytelen a helyzet.

WC szerelő Budapest

Wc szerelő Budapest kerületeiben és az agglomeráció egy részében. A wc szerelés az én olvasatomban a csésze és a tartály szerelését is együttesen tartalmazza. Javaslom ilyen komplex egyidejű munkára minden esetben vízszerelő szakembert kérjen fel, így kisebb egy későbbi káresemény bekövetkeztének lehetősége.

Geberit wc tartály beépítése

Geberit wc tartály beépítése! Javaslom olyan brigádot, vagy generál kivitelezőt kérjenek fel erre a munkára, akik a burkolási munkákat is elvégzik, ugyanis ennek cseréje bontással jár és több fázisú, ill. többféle szakipari munkát is igényel még a beépítése is a vízszerelésen kívül.

Kérdése van?

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.

Telefonszámunk

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kapcsolat

Amennyiben kérdése van bármelyik elérhetőség egyikén kereshet.

Amennyiben kérdése, problémája van, csörgessen meg, vagy küldje el emailben kérdését.

Több esetben hasznos lenne a munka meggyorsítása érdekében, ha néhány fotót is tudna küldeni rövid kommenttel.