Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

Vízszerelő, vízszerelés

Minden olyan vízszerelő, aki a vízszerelés fortélyait magas szinten „műveli”, tisztességgel, becsülettel, annak – általában – nem lehet akadály bármilyen jellegű kisebb-nagyobb vízszerelési munka elvégzése, vagy a hibaelhárítás. Szeretném azt hinni, hogy ön is az elégedettek táborába fog tartozni, amennyiben engem kér fel a munka elvégzésre.

Mi a teendő ázás, csőtörés esetén?

Sajnos nem egyedi eset, hogy a felső szomszéd áztatja az alsót, (ázás, csőtörés megszüntetése). Vannak esetek, amikor a „károkozó” nem együttműködő, vagyis elzárkózik a hibaelhárítástól arra való hivatkozással, hogy:

 • nála nem látszik semmi, így biztosan nem tőle van az ázás,
 • most újíttatta fel a lakását, tehát őt ne zaklassák.

Előfordulhat az is, hogy a felső nincs otthon, vagy elérhetetlen telefonon, vagy több hétre elutazott és a lakásba való bejutás nem biztosított, akkor a közös képviselővel és hatósági tanúkkal a munka elvégzéséhez kinyittathatják a lakást.

Milyen hibajelenségek utalhatnak ázásra, csőtörésre?

Csőtörés

A csőtörés sokkal durvább eset, mint az ázás. Az ázás, csőtörés megszüntetése, hibaelhárítása szerelő bevonásával a legésszerűbb megoldás.

(A csőtörés mérsékeltebb következménye az ázás.)

Klasszikus értelemben jelentős kárral járó csőtörés a lakásokon belül igen ritkán fordul elő. Leggyakrabban a flexibilis csövek durrannak  el a silány minőség (pl: az egyik keleti gyártó termékei), az elöregedés, vagy a túlnyomás okán.

Hol találkozhatunk flexibilis csövekkel:

 • a wc tartályoknál a töltő oldalon,
 • a mosdó és mosogató álló csaptelepeknél
 • a villanybojlereknél
 • a gáz-vízmelegítőknél és a gázcirkóknál
 • nagyon ritkán néhány „főokos” azzal köti be a radiátort

Ázás

Az ázás jelentős százalékáért a  szennyvízelvezető  cső meghibásodása (pl: zuhanytálca szifon, kádszifon) a felelős. 

Ha az alsó szomszédnak szerencséje van, akkor ezt a hibajelenséget nem is biztos, hogy észreveszi, feltéve, ha a két szint, vagy a „károkozó” lakása korábban megfelelően lett szigetelve. 

Persze okozhatja még a kád és a zuhanytálca, valamint e kettő csempe találkozásának nem megfelelő szigeteltsége, a vízvezető, vagy egyéb vízzáró hiánya (sziloplaszt).

Műszeres csőtörés vizsgálat

Szeretném felhívni tisztelt érdeklődni és állni arra, hogy a műszeres csőtörés vizsgálat nem tartozik profilomba, viszont az ázás és a csőtörés megszüntetésében több éves tapasztalattal (rutinnal) állok a rendelkezésre.

SOS vízszerelés

Vízszerelő gyorsszolgálat

Vállalkozásom igyekszik a lehető legrövidebb időn belül minden vízszerelési munkát elvégezni (vízszerelő gyorsszolgálat), a hibát elhárítani, de vannak olyan időszakok, amikor erre nincs mód. Kritikus időszak ilyen értelemben a szeptember és december közötti időszak, mely esetében a rendelkezésre állási idő a megnövekvő gáz- és fűtésszerelések miatt akár több nap, vagy hét is lehet.

Vízvezeték szerelés

A vízvezeték szerelés az én olvasatomban kicsit mást jelent, mind a vízszerelés. A vízvezeték szerelés alatt én a víz- és szennyvízcső hálózat szerelést értem, a vízszerelés ugyanakkor lefedi a teljes vízszerelés spektrumát, ami a csőszereléstől a kisebb vízszerelési munkálatokig tart (vízvezeték szerelés + wc, csap, mosdó, mosogató, wc tartály, sarokszelep, mosogató- és mosógép bekötés, stb.)

Vízszerelés kiállások

Sok ügyfél telefonon vagy emailben úgy keres meg, hogy mennyibe kerül egy vízszerelés kiállás szerelési díja?!

Ha logikusan végig gondoljuk, erre hozzáértő szakember nem tud korrekt és konkrét választ adni, ugyanis nem mindegy, hogy a csővezetéket pl. 10 méterre kell a falon kívül, vagy falon belül egyenes nyomvonalon végigvezetni, vagy számtalan törés (kerülés) kivitelezésével.

Ebben az esetben vagy tételes felmérésre lesz szükség, (vagy) de minimum előzetesen néhány fotóra, alaprajzra, hogy egy becslést lehessen adni.

Vízvezeték szerelés falban

Vízvezeték szerelés falban: Az utóbbi időben egyre takarékosabbak az ügyfelek és bizonyos munkálatokat saját maguk elvégeznek, vagyis pl. leverik a csempét a falról, „kihajintják” a kádat, mosdót, wc csészét és „szűz” terepet adnak át a vízvezeték szerelő számára.

Ez látszólag nem gond, ugyanis legalább „tiszta” a felület, látható a nyomvonal, így az ár könnyebben tervezhető rejtett költségek nélkül, ugyanakkor a megrendelő egy „zsák” pénzt is megtakaríthat.

Vízvezeték cseréje

A vízvezeték cseréje valóban felkészültséget igényel, mely nem csak a megfelelő eszközök meglétét kívánja meg. Ismerni kell az anyagokat, azok szerelési, szerepelhetőségi módját. Természetesen én sem vetem meg az új technológiákat, sőt elsők között ruháztam be a legkorszerűbb gépekbe, eszközökbe.

Én egy „régi vágású” szerelő vagyok, ugyanis 40 évvel ezelőtt még amikor középiskolába jártam, akkor az „öregek” (= mesterek) a kenderkócra és a faggyúra esküdtek, mint tömítő, szerelési anyagok, amit a mai napig is alkalmazok, hiszek létjogosultságukba. Ezekkel az anyagokkal jelentős tapasztalat után a hibaszázalék már elsőre is gyakorlatilag nulla a menetes részeken, ami nem azt jelenti, hogy nem fordulhat elő nálam is „hiba”.

Csőtörés

A csőtörés a kárt elszenvedőnek sosem jön jókor, de az élet velejárója lehet, ugyanúgy, mint az elmúlás, a korosodás, szóval fogadjuk el. Nyilván engem is zavarnak a szélsőséges, nem várt helyzetek, de vállalkozásom feladata a hiba elhárítása.

Csőtörés javítása

A csőtörés javítása többféle technológiával lehetséges annak függvényében, hogy korábban milyen anyagból készült a javítandó csőszakasz.

 • csőkiváltással (teljes nyomvonal)
 • részleges javítással (amennyiben a hibás csődarab kiiktatásának feltételei adottak = nincs „szétrohadva” pl. az acélcső a falban)

Csőtörés bemérése

A csőtörés bemérése többnyire speciális műszer szükségességét tételezi fel. Vállalkozásom nem rendelkezik ezzel az eszközzel.

Ugyanakkor rendelkezem olyan műszerrel, amely a falban lévő (kizárólag) fém csőszakasz (vagy elektromos vezeték) nyomvonalát megmutatja, de ez nem helyettesíti a korábban említett eszközt.

Csőszerelés

A csőszerelés során milyen anyagokkal dolgozom?

 • rézcső
 • acél
 • ötrétegű műanyag
 • PVC
 • KPE

A csőszerelések egy részéhez komoly szerszámok kellhetnek:

 • presszgép
 • gépi menetmetsző
 • forrasztó gázpalack
 • speciális fogók, kulcsok

Csőtörés elhárítás

A csőtörés elhárítása többnyire bontással jár kivéve akkor, ha a nyomvonalat korábban falon kívül szerelték. A csőtörések jelentős százaléka anyagfáradásból, korrózióból, a hibás kivitelezésből, gyatra minőségű anyag felhasználásából fakad.

Csőtörés javítás bontás nélkül

Csőtörés javítás bontás nélkül csak abban az esetben lehetséges, ha a nyomvonalat korábban falon kívül szerelték. (Lehet, hogy az előző mondatomnak ellent mondok, de állítólag vannak olyan segéd anyagok, amik pl: a fűtési rendszerben keletkezett apróbb szivárgásokat eltömítik. Ezekről véleményt alkotni nem kívánok, ugyanis nincs kellő és legfőképpen hiteles információm.)

Vízvezeték szerelő árak

A vízvezeték szerelő árak nem hatósági árak, vagyis minden egyes vállalkozás szabadon alakítja árait, melyet többnyire az alábbiak befolyásolják:

 • üzletpolitika
 • szakmai múlt, tapasztalat
 • a befektetett eszközök aránya
 • gépjárművek száma
 • az amortizáció éves összege
 • személyi állomány jellege és mennyisége
 • irodafenntartás

További információk

Vízszerelő Budapest

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Kiemelt területek

Vízvezeték szerelő Budapest területén és az agglomeráció egy részén. Budapest szinte összes kerületében vállalok munkát, bár vannak olyan helyek a Nagykörút belső részén, ahol a parkolási gondok miatt kizárólag előzetes egyeztetést követően csak abban az esetben tudok a rendelkezésére állni, ha a parkolás biztosítható. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízszerelő XI. kerület területén (Újbuda, Kelenföld, Kelenvölgy, Őrmező és Gazdagrét). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízvezeték szerelő Zugló területén a XIV. kerületben (Rákosfalva, Istvánmező, Herminamező, Városliget). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízszerelő Szentendre területén (továbbá Leányfalu, Budakalászon és Pomázon). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízszerelő Csepel területén a XXI. kerületben (Királyerdő, Csillagtelep, Háros). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízszerelő Budaörs területén. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése. (Szeretném felhívni az érdeklődők területén, hogy Törökbálinton, Biatorbágyon és Érden nem vállalok munkát.)

Vízvezeték szerelő Újpest területén a IV. kerületben (Káposztásmegyer). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízszerelő Óbuda területén a III. kerületben (Békásmegyer, Kaszásdűlő, Római part, Csillaghegy, Ófalu). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízszerelő Gödöllő területén, ill. Mogyoródon. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízszerelő Dunakeszi területén, illetve Fóton és Gödön is. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Gyakran ismételt kérdések

Folyik a víz a wc csészébe

Abban az esetben, ha a tartály mellett sarokszelep van és az megfelelően működik is, akkor az óramutató járásával egyirányba forgassa el a sarokszelepet, így a tartályba a víz betáplálása megszűnik. (A szerelő kiérkezéséig sajnos addig vödörrel tudja leönteni a csésze tartalmát annak használatát követően.)

Folyik a víz a wc csésze mögött a szennyvízelvezetőből

Ilyenkor sajnos minden egyes lehúzáskor a hiba helyén a víz megtalálja az utat. Érdemes a szennyvízcső alá egy kisebb tálat és/vagy rongyot tenni. A lehető legrövidebb időn belül vízvezeték szerelő segítségét kell kérni, nehogy átázzon az alsó szomszéd.

Folyik, csepeg a víz csapból

Álló csaptelepnél a sarokszelepeket el kell zárni, persze ha azok működnek, ha nem és zavaró a hiba, akkor el kell zárni a lakásban a vizet.

Fali csaptelepnél, ha zavaró a hiba, akkor el kell zárni a lakásban a vizet, ha van csempeszelep, akkor pedig ott.

Belefúrt az asztalos a vízvezeték csőbe a konyhaszekrény felszerelésénél

Azonnal el kell zárni a lakáson belüli a központi vízfőelzárót (általában ez a vízóránál található), vagy a vízaknában, vagy a strangvezetéknél. Ebben az esetben a bontás garantált.

Kérdése van?

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.

Telefonszámunk

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kapcsolat

Amennyiben kérdése van bármelyik elérhetőség egyikén kereshet.

Amennyiben kérdése, problémája van, csörgessen meg, vagy küldje el emailben kérdését.

Több esetben hasznos lenne a munka meggyorsítása érdekében, ha néhány fotót is tudna küldeni rövid kommenttel.