Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

Csap szerelés

Csap szerelés minden esetben 12 hónap garanciával történik, mely kizárólag a szerelésre értendő, ugyanis a beszerelendő csapokra a gyártó vállal garanciát. Amennyiben a csapra vezethető vissza a hiba, azt a szakszervizzel szemben lehet érvényesíteni.

Csap szerelés

Csap szerelés minden esetben 12 hónap garanciával történik, mely kizárólag a szerelésre értendő, ugyanis a beszerelendő csapokra a gyártó vállal garanciát. Amennyiben a csapra vezethető vissza a hiba, azt a szakszervizzel szemben lehet érvényesíteni.

Milyen típusú csaptelepekkel találkozhatunk lakásunkon belül?

Tekerő gombos csaptelep

Vannak helyzetek, amikor a szeleptányért még érdemes felmarni egy speciális szerszámmal, ezzel átmeneti jelleggel, de a csere elhúzható. A simább felület elérése a cél ahhoz, hogy a csapon belüli szelepen lévő gumi jobban felfeküdjön a belső házban.

Egykaros csaptelep

Az adott márkához és típushoz kell megvenni az új kerámiabetétet. Ennek beszerzése, beszerelése nem mindig egyszerű. A kínai csapokhoz gyakorlatilag alkatrészt venni lehetetlen, jobban járunk, ha a szelektív kukába dobjuk és a későbbiekben el is kerüljük az alacsony árfekvésű csapok beszerzését, felszerelését.
A csaptelep javítása a kerámiabetétes csaptelep esetén már bonyolultabb feladat, itt már nem fogjuk megúszni egy tömítés cserével. Az egykaros csapok csöpögését a belső kerámiabetét meghibásodása okozza. A csap javítása a szétszerelés után a betét kiemelésével és cseréjével zárul.

Csaptelep szerelés, csaptelep javítás, csap szerelés

 • Két gombos csaptelep javítás, csöpögés, vagy szoruló betét esetén csapbetét cserét végezzünk.
 • Ha az elzáró gomb forog, akkor vélhetően a ricnit kell kicserélni. Ehhez még a vizet sem kell lezárni a lakásban.
 • Csaptelep bekötő flexibilis cső csere folyás vagy törés esetén.
 • Csaptelep kifolyó cső, vagy lengőkar folyásának javítása ó gyűrű cserével, vagy kifolyócső, vagy lengőkar cseréjével.
 • Ha a csaptelep javítása nem lehetséges, mert átszakadt a szelepülés, vagy nincs hozzá alkatrész, akkor ebben az esetben csaptelep cserét végzünk.
 • Ingatlanon belül és kívül – elsősorban hazai és európai – csapok, csaptelepek javítását, szerelését, cseréjét vállalom, régi 70-es éveket megelőző kereszthidas mosdó csapok cseréjét azonban nem. ( Csap szerelése, csaptelep javítás, csap csere, golyóscsap, szelepcsere)
 • Bármilyen típusú általam javított, vagy cserélt csap (golyóscsap) és szelep (sarokszelep, elzáró szelep, ürítő szelep) szerelésre 12 hónapgaranciát vállalok. Lehet az: mosogató-, mosdó-, kádtöltő-, zuhany-, kézmosó-, falikút-, kerti-, fagy csap, mindegyik szerelésében segítségére lehetek akár csőszereléssel együtt is. Csap, csaptelep szerelés, javítás, csere!
 • Egykaros csaptelepek javítását nem, csak cseréjét vállalom!
 • (Garanciális időn belül az egyéb meghibásodások a gyártót, vagy a forgalmazót terhelik.)

Csaptelep szerelés

Csaptelep szerelés sok esetben nem egy bonyolult feladat, ha van megfelelő szerszámozottság és van kellő bátorság is. A legfontosabb mielőtt hozzákezdenénk a csaptelep szereléséhez nézzük, meg, hogy a lakásban hol lehet elzárni a vizet. Ez azért elengedhetetlen szempont, mert ha valami „gubanc” támadna, akkor azonnal véget tudjunk vetni az esetleges káreseménynek.

Ha kicsit bátortalanok vagyunk („tele a gatya”), akkor inkább ne kísérletezzünk, hívjunk vízszerelőt!

Sarokszelep cseréje

Sarokszelep cseréje is számos buktatóval bírhat. Itt is oda kell figyelni, hogy ne csak az optimizmusunk, a lendület, hév vezéreljen minket, hanem legyünk kellően, higgadtak, tapasztaltak és tájékozódjuk még a munka megkezdése előtt, hogy a vizet hol lehet elzárni. Utána ugorjunk neki legfeljebb a szelep cseréjének, de én inkább ezt a feladatot vízszerelőre bíznám.

Sarokszelep szerelés

Sarokszelep szerelés! Fontos szempont, hogy vegyük figyelembe a csőméreteket és legyünk tisztába azzal, hogy milyen méretű lesz az a „fogyasztó” (pl: csap, mosógép, mosogatógép, wc tartály, töltőszelep), amihez majd csatlakozni szeretnénk. A fali leágazások általában ½ collosak. A szerelésben használt méretek lehetnek: ½”-3/8”, ½”-1/2”, vagy ½”-3/4”

Csempeszelep javítása

Csempeszelep javítása! Rossz hírem van, ugyanis bizonyos import csempeszelepek nem javíthatók, azok csak bontással cserélhetők. Érdemes egy vízszerelő segítségét kikérni még a kivitelezési fázisban, hogy milyen csempeszelepet szereltessünk be, ami egy későbbi bontás elkerülésével járhat.

Fagycsap bekötése

Fagycsap bekötése általában ¾ collos csőhöz csatlakozik belső-belső menettel. KPE 25-ös csőhöz, vagy ¾”-os acélcsőhöz csatlakoztatjuk a fővezetéktől önálló egységet képezve. Tipikus példa a fagycsap telepítése, ha a kertünkben van kerti csap. A kerti csap téli víztelenítésének egyik fontos eleme.

Csap szerelés árak

A csap szerelés árak nem hatósági árak, vagyis minden egyes vállalkozás szabadon alakítja árait, melyet többnyire az alábbiak befolyásolják:

 • üzletpolitika
 • szakmai múlt, tapasztalat
 • a befektetett eszközök aránya
 • gépjárművek száma
 • az amortizáció éves összege
 • személyi állomány jellege és mennyisége
 • irodafenntartás

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Gyakran ismételt kérdések

Mosogató csaptelep szerelés

Mosogató csaptelep szerelés szerintem nem egy bonyolult dolog, ha tudjuk, mit szeretnénk. A lényeg, hogy jó minőségű (de legalább egy középkategóriás) csapot vegyünk. Ha lehet, akkor inkább valamelyik szerelvény boltot keressünk fel, ugyanis ott általában képzettebb eladók vannak, mint egyéb helyeken.

Zuhany csaptelep szerelés

Zuhany csaptelep szerelés egyik kritériuma a falból kiálló csőcsonk pár (előszerelt falikorong) távolsága, ami hazánkban 15 cm. Magyarországon közelítőleg ennek megfelelő méretű csapokat forgalmaznak, vagyis legfeljebb néhány milliméter eltérés lehet a falban fixen álló (beszerelt 1/2”-os) falikorong és csaptelep kötési távolsága között. (Tipikus méretközök a csapoknál: 14,8 cm, 15 cm, 15,3 cm, 15,5 cm)

Ebben az esetben joggal felmerülhet a kérdés önben! Akkor, hogyan fogom összehozni, ha nem mérethelyes? A gyártók szerencsére gondoltak erre is, vagyis a megvásárolt csaphoz minden esetben adnak egy excentert, ami ezeket a méretbeli eltéréseket kompenzálja.

Mosdó csaptelep szerelés

Mosdó csaptelep szerelés olyan szempontból körülményesebb, mint az előbbi bekezdésben említett csap cseréje, hogy a régi csapot a mosdóból valahogyan ki kell szedni, sok esetben kúszva-mászva.
Szerencsés esetben az alsó rögzítő csavar, amely a csapot odahúzza a mosdókagylóhoz nincs elkorrodálva, vagyis oldható a kötés. Ha nincs szerencsénk, akkor előfordul, hogy vagy ki kell flexelni a csapot a mosdóból, vagy le kell szedni az egész mosdót a helyéről és úgy kell megkísérelni a csap kiszerelését.

Fagycsap cseréje

Fagycsap cseréje általában nem egyszerű feladat, ugyanis azt vagy a vízaknába szokták telepíteni (szűk helyre), vagy a kerti csap környékére a földbe a fagyhatár alá, ami nálunk minimum 80 cm mélyen van. Sok esetben akár 1,2 méterre is leteszik a földbe a terep sajátosságait figyelembe véve. Ha ez utóbbi eset áll fenn, akkor fel kell kötni a nacit, ugyanis ennyi földet megmozgatni igencsak izzasztó.

Kérdése van?

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.

Telefonszámunk

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kapcsolat

Amennyiben kérdése van bármelyik elérhetőség egyikén kereshet.

Amennyiben kérdése, problémája van, csörgessen meg, vagy küldje el emailben kérdését.

Több esetben hasznos lenne a munka meggyorsítása érdekében, ha néhány fotót is tudna küldeni rövid kommenttel.