Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

Vízvezeték szerelő

Minden olyan vízvezeték szerelő, aki a vízvezeték szerelés fortélyait magas szinten „műveli”, tisztességgel, becsülettel, annak – általában – nem lehet akadály bármilyen jellegű kisebb-nagyobb vízvezeték szerelési munka elvégzése, vagy a hibaelhárítás. Szeretném azt hinni, hogy ön is az elégedettek táborába fog tartozni, amennyiben engem kér fel a munka elvégzésre. Fontos számunkra, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, ami kellő referenciával szolgál majd és a megrendelő bizalmába fogad és kompromisszumok nélkül fog ajánlani.

Vízvezeték szerelő

Ha a fogalmakon akarunk „lovagolni”, akkor egy kis magyarázat mi a különbség a vízvezeték szerelő és a vízszerelő között.
A vízvezeték szerelő az én olvasatomban kicsit mást jelent, mind a vízszerelő. A vízvezeték szerelő a víz- és szennyvízcső hálózat szerelését végzi el, a vízszerelő ugyanakkor lefedi a teljes vízszerelés spektrumát, ami a csőszereléstől a kisebb vízszerelési munkálatokig tart (vízvezeték szerelés + wc, csap, mosdó, mosogató, wc tartály, sarokszelep, mosogató- és mosógép bekötés, stb.)
Szerintem nincs olyan vízszerelő, aki vízvezeték szerelést nem vállal, … de ugyanakkor én is hallottam olyan vízszerelőről, akik vízvezeték szerelést nem vállalt, ugyanis, vagy
• nem volt kellő szerszámozottsága (ne gondoljunk rosszra!!!), vagy
• ha cinikus szeretnék lenni, akkor nem kívánta összekoszolni a kezét és nem akarta a port szívni a bontás során.

Hogyan és miként vezették (vezetik) végig a csőszakaszokat?

A klasszikus falazásnál (tégla + vakolat) a vízvezetékeket a 40-es 50 évektől a 70-es évekig szinte kivétel nélkül falon belüli kivitelezéssel oldották meg eleinte ólomcsővel, majd acél csővel. A strangvezetéktől indították a fürdőszoba és a konyha felé oldal irányú leágazással.
A panel lakásokban a vízvezetékeket a 70-es 80-as években szinte kivétel nélkül falon kívüli kivitelezéssel oldották meg többnyire horganyzott acél csővel. A wc strangfal mögül indították a fürdőszoba és a konyha felé oldal irányú leágazással, nem ritkán a kád alatt hozták el a mosdókagyló felé, ami egy felújítás során nem éppen szerelő barát megoldás.
A fent említett csővezetékek egy részét erősen megviselte az idő. A fal, vagy a cső megbontását követően az acélcsövek belülről elkezdtek rozsdásodni, beszűkülni, … az ólomcsövek pedig elkezdtek elvékonyodni, „szitásodni”. Fogalmazhatnék úgy is, hogy ezek jelentős részét a rozsda (horganycső), vagy a vakolat tartja már csak egyben. Ezen csővezetékek cseréje lassan időszerűvé válik.
Ön, mint a rendszer használója azt fogja rövid időn belül tapasztalni, – ha eddig még nem történt meg, – hogy
• sem a wc tartálya, sem a csapja nem fog rendesen elzárni, ugyanis a csőfalról leváló rozsdadarabok beékelődnek a szelepekbe, ill. a csapjainak szűrőjét a leváló rozsdadarabok eltömítik, ill. a wc tartály töltőszelepének megfelelő működését akadályozza.
• ázásra, rosszabb esetben pedig csőtörésre számíthat!

Mi a teendő ázás, csőtörés esetén?

Sajnos nem egyedi eset, hogy a felső szomszéd áztatja az alsót, (ázás, csőtörés megszüntetése). Vannak esetek, amikor a „károkozó” nem együttműködő, vagyis elzárkózik a hibaelhárítástól arra való hivatkozással, hogy:
• nála nem látszik semmi, így biztosan nem tőle van az ázás,
• most újíttatta fel a lakását, tehát őt ne zaklassák.
Előfordulhat az is, hogy a felső nincs otthon, vagy elérhetetlen telefonon, vagy több hétre elutazott és a lakásba való bejutás nem biztosított, akkor a közös képviselővel és hatósági tanúkkal a munka elvégzéséhez kinyittathatják a lakást.

Milyen hibajelenségek utalhatnak ázásra, csőtörésre?

• folyik a „nyakunkba” a víz
• spriccel a víz a falból, vagy szivárog a csempe alól a víz
• ledobja a vakolatot a csőben lévő túlnyomást
• máló vakolat
• penészes fal (az utóbbi időben a nem szellőztetés hiánya megfelelő is lehet ilyen hibajelenséget a korszerű nyílászárók miatt.)
• salétromos fal
• dohos szag
• páralecsapódás a falon
• családi házak esetén jelentős vízszámla

Mi a teendő ázás, csőtörés esetén?

Sajnos nem egyedi eset, hogy a felső szomszéd áztatja az alsót, (ázás, csőtörés megszüntetése). Vannak esetek, amikor a „károkozó” nem együttműködő, vagyis elzárkózik a hibaelhárítástól arra való hivatkozással, hogy:
• nála nem látszik semmi, így biztosan nem tőle van az ázás,
• most újíttatta fel a lakását, tehát őt ne zaklassák.
Előfordulhat az is, hogy a felső nincs otthon, vagy elérhetetlen telefonon, vagy több hétre elutazott és a lakásba való bejutás nem biztosított, akkor a közös képviselővel és hatósági tanúkkal a munka elvégzéséhez kinyittathatják a lakást.

A hiba forrása lehet:
• víznyomó vezeték hiba is (ólom-, horganyzott acél-, ötrétegű műanyag-, réz-, KPE– és az öntöttvas cső),
• szennyvízcső meghibásodás (PVC, vagy eternit
• hanyagság (mosógép öblítőcső leugrott a kád széléből)
• a kád-, vagy zuhanytálca szigetelésének elfáradása
amelyek igencsak „beszédesek”.

Csőtörés

A csőtörés a kárt elszenvedőnek sosem jön jókor, de az élet velejárója lehet, ugyanúgy, mint az elmúlás, a korosodás, szóval fogadjuk el. Nyilván engem is zavarnak a szélsőséges, nem várt helyzetek, de vállalkozásom feladata a hiba elhárítása.
A csőtörés sokkal durvább eset, mint az ázás. Az ázás, csőtörés megszüntetése, hibaelhárítása szerelő bevonásával a legésszerűbb megoldás.
(A csőtörés mérsékeltebb következménye az ázás.)
Klasszikus értelemben jelentős kárral járó csőtörés a lakásokon belül igen ritkán fordul elő. Leggyakrabban a flexibilis csövek durrannak el a silány minőség (pl: az egyik keleti gyártó termékei), az elöregedés, vagy a túlnyomás okán.

 

Hol találkozhatunk flexibilis csövekkel:

• a wc tartályoknál a töltő oldalon,
• a mosdó és mosogató álló csaptelepeknél
• a villanybojlereknél
• a gáz-vízmelegítőknél és a gázcirkóknál
• nagyon ritkán néhány „főokos” azzal köti be a radiátort

Csőtörés javítása

Csőtörés javítása 

A csőtörés javítása többféle technológiával lehetséges annak függvényében, hogy korábban milyen anyagból készült a javítandó csőszakasz.
• csőkiváltással (teljes nyomvonal)
• részleges javítással (amennyiben a hibás csődarab kiiktatásának feltételei adottak = nincs „szétrohadva” pl. az acélcső a falban)
Csőtörés elhárítása
A csőtörés elhárítása többnyire bontással jár kivéve akkor, ha a nyomvonalat korábban falon kívül szerelték. A csőtörések jelentős százaléka anyagfáradásból, korrózióból, hibás kivitelezésből, gyatra minőségű anyag felhasználásából fakad.
Csőtörés javítás bontás nélkül
Csőtörés javítás bontás nélkül csak abban az esetben lehetséges, ha a nyomvonalat korábban falon kívül szerelték. (Lehet, hogy az előző mondatomnak ellent mondok, de állítólag vannak olyan segéd anyagok, amik pl: a fűtési rendszerben keletkezett apróbb szivárgásokat eltömítik. Ezekről véleményt alkotni nem kívánok, ugyanis nincs kellő és legfőképpen hiteles információm.)

Csőszerelés

A csőszerelés során milyen anyagokkal dolgozom?
• rézcső
• acél
• ötrétegű műanyag
• PVC
• KPE

A csőszerelések egy részéhez komoly szerszámok kellhetnek:
• presszgép
• gépi menetmetsző
• forrasztó gázpalack
• speciális fogók, kulcsok

Ázás

Az ázás jelentős százalékáért a szennyvízelvezető cső meghibásodása (pl: zuhanytálca szifon, kádszifon) a felelős.

Ha az alsó szomszédnak szerencséje van, akkor ezt a hibajelenséget nem is biztos, hogy észreveszi, feltéve, ha a két szint, vagy a „károkozó” lakása korábban megfelelően lett szigetelve.
Persze okozhatja még a kád és a zuhanytálca, valamint e kettő csempe találkozásának nem megfelelő szigeteltsége, a vízvezető, vagy egyéb vízzáró hiánya (sziloplaszt).

Vízszerelés kiállások

Sok ügyfél telefonon vagy emailben úgy keres meg, hogy mennyibe kerül egy vízszerelés kiállás szerelési díja?!

Ha logikusan végig gondoljuk, erre hozzáértő szakember nem tud korrekt és konkrét választ adni, ugyanis nem mindegy, hogy a csővezetéket pl. 10 méterre kell a falon kívül, vagy falon belül egyenes nyomvonalon végigvezetni, vagy számtalan törés (kerülés) kivitelezésével.
Ebben az esetben vagy tételes felmérésre lesz szükség, (vagy) de minimum előzetesen néhány fotóra, alaprajzra, hogy egy becslést lehessen adni.

Vízvezeték szerelés falban

Vízvezeték szerelés falban: Az utóbbi időben egyre takarékosabbak az ügyfelek és bizonyos munkálatokat saját maguk elvégeznek, vagyis pl. leverik a csempét a falról, „kihajintják” a kádat, mosdót, wc csészét és „szűz” terepet adnak át a vízvezeték szerelő számára.
Ez látszólag nem gond, ugyanis legalább „tiszta” a felület, látható a nyomvonal, így az ár könnyebben tervezhető rejtett költségek nélkül, ugyanakkor a megrendelő egy „zsák” pénzt is megtakaríthat.

Vízvezeték cseréje

A vízvezeték cseréje valóban felkészültséget igényel, mely nem csak a megfelelő eszközök meglétét kívánja meg. Ismerni kell az anyagokat, azok szerelési, szerepelhetőségi módját. Természetesen én sem vetem meg az új technológiákat, sőt elsők között ruháztam be a legkorszerűbb gépekbe, eszközökbe.

Én egy „régi vágású” szerelő vagyok, ugyanis 40 évvel ezelőtt még amikor középiskolába jártam, akkor az „öregek” (= mesterek) a kenderkócra és a faggyúra esküdtek, mint tömítő, szerelési anyagok, amit a mai napig is alkalmazok, hiszek létjogosultságukba. Ezekkel az anyagokkal jelentős tapasztalat után a hibaszázalék már elsőre is gyakorlatilag nulla a menetes részeken, ami nem azt jelenti, hogy nem fordulhat elő nálam is „hiba”.

Hogyan működik?

Panel vízvezeték szerelés

Panel vízvezeték szerelés! A panel lakásokban a vízvezeték szerelést a 70-es 80-as években szinte kivétel nélkül falon kívüli kivitelezéssel oldották meg többnyire horganyzott acél csővel. A wc strangfal mögül indították a fürdőszoba és a konyha felé oldal irányú leágazással, nem ritkán a kád alatt hozták el a mosdókagyló felé, ami egy felújítás során nem éppen szerelő barát megoldás.

Ez a 40-50 év a csővezetékek egy részét erősen megviselte, megbontást követően látható módon belülről elkezdtek rozsdásodni, beszűkülni. Ezen csővezetékek cseréje lassan időszerűvé válik. Ön, mint a rendszer használója azt fogja rövid időn belül tapasztalni, – ha eddig még nem történt meg, – hogy sem a wc tartálya, sem a csapja nem fog rendesen elzárni, ugyanis a csőfalról leváló rozsdadarabok beékelődnek a szelepekbe. Rosszabb esetben pedig csőtörésre számíthat!

Fürdőszoba vízvezeték szerelés árak

A fürdőszoba vízvezeték szerelés árak nem csupán sablon árak, ugyanis a korábbi csővezetés (nyomvonal), ill. az ügyfél elképzelése, az anyag használata határozza meg, hogy pl. egy fürdőszoba felújítás mit is „kóstál”.

A vízszerelés árak oldalon találhatók meg az árlistában azon díjtételek, amelyek irányt mutathatnak a bekerülési költséggel kapcsolatban, ugyanakkor nem tér ki a teljes csőszerelésre. Minden fürdőszoba felújításánál az árképzés egyedi, amely egy elmérést követően pontosítható. Falon belüli csőszerelés esetén lehetnek nem várható tényezők is, amivel számolni kell.

Klasszikus értelemben jelentős kárral járó csőtörés a lakásokon belül igen ritkán fordul elő, de fontos a prevenció, vagyis a megelőzés. 50-60 évente a csövek nem ritkán de cserére szorulnak majd.

Vízvezeték szerelés árak

A vízvezeték szerelés árak nem hatósági árak, vagyis minden egyes vállalkozás szabadon alakítja árait, melyet többnyire az alábbiak befolyásolják:

  • üzletpolitika
  • szakmai múlt, tapasztalat
  • a befektetett eszközök aránya
  • gépjárművek száma
  • az amortizáció éves összege
  • személyi állomány jellege és mennyisége
  • irodafenntartás

A szerelés árai a vízszerelés árak oldalon találhatók meg az árlistában.

Vízvezeték szerelő Budapest árak

A vízvezeték szerelő Budapest árak a vízszerelés árak oldalon találhatók meg az árlistában.

Szolgáltatásaink részletesen

Bojler szerelés,
villanybojler szerelő

Csap szerelés

Csaptelep cseréje

Lefolyó szerelés

Mosdó szerelés

Kád beépítése,
zuhanykabin szerelés

Mosogatógép bekötése

Mosogatógép szerelés

Mosógép bekötése

Vízóra csere

WC szerelő

WC tartály szerelés

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Vízvezeték szerelő 13 kerület területén (Angyalföld). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízvezeték szerelő 11 kerület területén (Újbuda, Kelenföld, Kelenvölgy, Őrmező és Gazdagrét). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízvezeték szerelő Csepel területén a XXI. kerületben (Királyerdő, Csillagtelep, Háros). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízvezeték szerelő Szentendre területén (továbbá Leányfalu, Budakalászon és Pomázon). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Vízvezeték szerelő Dunakeszi területén, illetve Fóton és Gödön is. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet egy csöpögő csap, folyó wc és wc tartály, csőtörés, meghibásodott lefolyó szifon; mosdó-, wc cseréje, mosó- és mosogatógép bekötése.

Kérdése van?

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.

Telefonszámunk

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kapcsolat

Amennyiben kérdése van bármelyik elérhetőség egyikén kereshet.

Amennyiben kérdése, problémája van, csörgessen meg, vagy küldje el emailben kérdését.

Több esetben hasznos lenne a munka meggyorsítása érdekében, ha néhány fotót is tudna küldeni rövid kommenttel.