Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

Fég konvektor szerelő

Fég konvektor szerelő! Csak olyan szerelőt válasszon, aki valóban regisztrált, vagyis rendelkezik fényképes igazolvánnyal is. Minden egyes jogosítvánnyal rendelkező gázszerelő megtalálható a Magyar Mérnöki Kamara honlapján, amit ön is leellenőrizhet. Gondolja meg kit enged be a lakásába!

Nálam a szerelés, javítás minden esetben 12 hónap garanciával történik, ami az általam biztosított és beépített anyagokra is igaz. A szerelés megkezdésének egyik alappillére, hogy a hiba okát pontosan el tudja mondani az érdeklődő, majd remélhetőleg a későbbiekben a megrendelő. Fontos az előzetes diagnózishoz, hogy az elvégzendő feladathoz az ár is hozzárendelhető legyen.

Fég konvektor

FÉG konvektor – Számos típusú FÉG konvektor (GF-25, GF-35, F 8.50, Zeusz látvány) megtalálható a piacon, de alkatrész ellátottsága talán még mindig ennek a típusnak a legjobb, a legmegfizethetőbb. Sajnos a típusválaszték szűkült, ugyanis korábban lehetett olyan 2-3 tagos öntöttvas konvektorokat is kapni (GF-30, GF-40), amelyek egyáltalán nem, vagy csak kevésbé pattogtak a hőtágulás során. FÉG konvektor szerelőként a fűtési idényen kívül is szívesen állok rendelkezésére.

Fég konvektor begyújtása

(CR-6 szabályzó esetén)

FÉG konvektor begyújtása! A legújabb szabályzókkal ellátott konvektorok CR-6-os gázszelepekkel vannak ellátva, amin összesen 4 gomb található.
A felső a szikráztató, az alsó a szabályzó, a kettő között van 2 gomb egymás mellett. A bal oldali az indító (piros láng), a jobb oldali a kikapcsoló (fehér pont).

Begyújtás folyamata:

1. nyissuk meg a készülék előtti golyóscsapot.
2. az alsó tekerő gombot állítsuk az „N”-es állásba.
3. nyomjuk be a középső sorban a piros láng gombot ütközésig, ezzel egyidőben szikráztassunk néhányszor (legfelső gomb). Ha nem gyulladt be az őrláng, akkor ne kísérletezzünk tovább, hívjunk szerelőt. Amennyiben az őrláng beindult 15-20 másodpercig tartsuk továbbra is benyomva a piros lángot, majd engedjük el.

Fég konvektor őrláng beállítás

Fég konvektor őrláng beállítás – a gyártó javaslata alapján az őrlángnak 3-4 cm hosszúnak kell lennie, ugyanis ez a hossz garantálja a korrekt (pukkanás nélküli) begyújtást. Tipikus hibajelenség, ha a készülékünket elhanyagoljuk, hogy a gyújtóláng mérete fokozatosan csökken a használat során, ugyanis mind a csőben, mind a gázban vannak szennyező anyagok, melyek a fúvóka keresztmetszetét folyamatosan csökkentik, ezáltal az átáramló gáz mennyisége is csökken.

Fég konvektor beállítása

Fég konvektor beállítása – a készülék beállítását inkább bízzuk regisztrált gázszerelőre, ugyanis akadnak olyan karbantartás jellegű szerelések, ellenőrzések, amikor nem csak egy csavarhúzóra, vagy villáskulcsra, egyéb alkatrészekre van szükség, hanem be kell állítani pl. digitálisan az égőnyomást is. Gondolom ezen készülék nem minden háztartásban akad a kispolcon.

Fég konvektor bekapcsolása

(CR-1 és CR-2 szabályzó esetén)

Fég konvektor bekapcsolása  A legrégebbi 45-50 év körüli konvektorokat még CR-1-es szabályzókkal szerelték, amin összesen 2 gomb található. A felső a szikráztató, az alsó a szabályzó.

Begyújtás folyamata:

  1. nyissuk meg a készülék előtti golyóscsapot.
  2. az alsó tekerőt állítsuk az „N”-es állásba.
  3. nyomjuk be az alsó gombot ütközésig, ezzel egyidőben szikráztassunk néhányszor. Ha nem gyulladt be az őrláng, akkor ne kísérletezzünk tovább, hívjunk szerelőt. Amennyiben az őrláng beindult 15-20 másodpercig tartsuk továbbra is benyomva az alsó szabályzó gombot.

A CR-2 szeleppel ellátott konvektorokon összesen 4 gomb található. A felső a szikráztató, az alsó a szabályzó, a kettő között van 2 gomb egymás felett. A bal oldali az indító (piros láng), a jobb oldali a kikapcsoló (fehér pont).

Begyújtás folyamata:

  1. nyissuk meg a készülék előtti golyóscsapot.
  2. az alsó tekerőt állítsuk az „N”-es állásba.
  3. nyomjuk be egyik ujjunkkal a felső szögletes gombot ütközésig (ezt csak félig lehet), egy másik ujjunkkal pedig az alatta lévő szögletes gombot addig, amíg csak lehet. (Ez az alsó szelep nyitja meg a gáz útját, vagyis ezt teszi lehetővé, hogy a gáz a fúvókán keresztül a készülékbe beáramolhasson.) szikráztassunk néhányszor, majd kb 20-30 másodperc után engedjük el az alsó szögletes gombot. Amennyiben az őrláng beindult 15-20 másodpercig tartsuk továbbra is benyomva az alsó szabályzó gombot. Ha nem gyulladt be az őrláng, akkor ne kísérletezzünk tovább, hívjunk szerelőt.

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.