Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

Konvektor szerelés

Konvektor szerelés minden esetben 12 hónap garanciával történik, ami az általam biztosított és beépített anyagokra is igaz. A szerelés megkezdésének egyik alappillére, hogy a hiba okát pontosan el tudja mondani az érdeklődő, majd remélhetőleg a későbbiekben a megrendelő. Fontos az előzetes diagnózishoz, hogy az elvégzendő feladathoz az ár is hozzárendelhető legyen.

Tipikus hibák a konvektoroknál (a lehetséges hibaokok megjelölésével):

• nem gyullad be (szerelt gyújtóégő hiba, elkoszosodott fúvóka, pók – pókháló a gyújtóégőben vagy a gázcsőben)
• nincs szikra (pl: Kontakt hiba. Nem megfelelő a szikraköz az elektróda és szerelt gyújtóégő, vagy termoelem vég között. Szikráztató, vagy szikráztató kábel meghibásodás. Az elektróda eltört)
• nem marad égve a gyújtóláng (pl: termoelem, termomágnes meghibásodás, elkoszosodott fúvóka)
• működik egy darabig a készülék, majd egy bizonyos idő eltelte után (2-5 perc) letilt (pl: a parapet füstcsöve szétcsúszott, madár költözött a készülékbe, vagy a füstcsőbe, a fúvóka eldugult, alacsony az őrláng magassága, a készüléket festés után rosszul tették fel, vagy az új konvektort nem szakszerűen szerelték fel.)
• gázszag (pl: gázvezérlő hiba, eltört gyújtóégőcső; bekötőcső, egyéb tömítők meghibásodása)
• nem lehet szabályozni a gázkészüléket (pl: a termosztát tönkrement, a szabályzó egység elkopott. Nagyon ritkán előfordulhat az is – az elmúlt 15 évben a CR-6-os szabályzóknál 2 esetben találkoztam ilyen problémával, hogy a hőfokszabályzó alatti tányér elvált a szabályzó egység belsejétől.)
• a konvektor számozott szabályzója nagyon könnyen mozog (pl: szabályzógomb rögzítőcsavarja elengedett, termosztát felpuhult, utólag rosszul kalibrálták a készüléket)
• hullámzik a láng főégősoron, majd 1-2 perc után kikapcsol = lángleszakadás (parapet hiba, vagy dugulás). (Konvektor szerelés, tisztítás, karbantartás, csere, begyújtás, üzembe helyezés, beüzemelés, javítás előre egyeztetett fix áron. FÉG gázkonvektor javítás.)
• durrog (pl: dugulás, koszos, vezérlő hiba)
• nincs elég meleg (konvektor égőnyomásának digitális beszabályozásának hiánya, felpuhult a termosztát, alul van méretezve a konvektor a szobához képest)

Miben kérheti segítségemet?

 • gázkonvektor beüzemelés
 • konvektor javítás
 • konvektor csere
 • gázkonvektor ellenőrzés
 • konvektor gázszivárgás ellenőrzés
 • gázkonvektor hibaelhárítás
  • konvektor üzembe helyezés
  • gázkonvektor szerviz
  • gázvezérlő csere
  • konvektor begyújtás
  • gázkonvektor cseréje
 • gázkonvektor felülvizsgálat
 • konvektor főégősor csere
  • gázkonvektor javítás
  • konvektor karbantartás
  • gázkonvektor meghibásodás megszüntetése
  • konvektor pucolás
  • gázkonvektor szerelés
  • konvektor tisztítás
 • parapet csere
 • parapet szerelés

Konvektor szerelő

Konvektor szerelő! Csak olyan szerelőt válasszon, aki valóban regisztrált, vagyis rendelkezik fényképes igazolvánnyal is. Minden egyes jogosítvánnyal rendelkező gázszerelő megtalálható a Magyar Mérnöki Kamara honlapján, amit ön is leellenőrizhet. Gondolja meg kit enged be a lakásába!

Egy jó konvektor szerelő nem csak a saját üzleti érdekeit, profitját, megélhetését helyezi előtérbe, hanem igyekszik hosszútávon gondolkodni. Legyen minden gázszerelő empatikus, egyenes a megrendelővel és tekintse szakmáját hívatásnak. Én ezek közé tartozom.

Konvektor javítás

Konvektor javítás nem egy bonyolult feladat, ugyanis nem egy bonyolult szerkezet, de házilag ne kezdjen hozzá senki. Minden szakmának megvannak a fortélyai, minden szakmához szükséges a tapasztalat, a rutin. Én is tiszteletben tartom olyan szakemberek munkáját, ami nem tartozik profilomba.

Konvektor szerelő Budapest

Konvektor szerelő Budapest területén, szinte minden kerületében. Sajnos vannak már Budapesten olyan kerületek, első sorban a belső részeken, ahol a parkolási gondok nagyon megnehezítik a munkavégzést. Ha Ön is a Nagykörút belső részén lakik, vagy a nagyobb terek, belső közlekedési csomópontok környékén, akkor nem tudunk minden időszakban a rendelkezésére állni.

Konvektor tisztítás

Konvektor tisztítás véleményem szerint legalább 2 évente indokolt lehet. Sajnos vannak olyan megrendelők, akik csak abban az esetben jelentkeznek, ha a készülékük már kilehelte a lelkét, nem ad életjelet. Hívjon nyugodtan …, ha esetleg nem ér el, írjon SMS-t, vagy emailt.

Fég konvektor szerelés

FÉG konvektor szerelés! A gázkonvektorok szerelését a megrendelők többnyire az utolsó pillanatra hagyják, mely szokáson érdemes lenne változtatni és a prevenció lenne legfontosabb. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy bárkinek is a hibás, vagy nem működő, „pöfögő” készülékének javítását elutasítanám

Parapetes konvektor szerelés

Parapetes konvektor szerelés gyakorlatilag egy „kaptafára történik típus azonos gázkonvektorok esetén függetlenül attól, hogy az parapetes, vagy kéményes. Technológiájában, felépítésében a füstcső kivezetés kivételével megegyező. A parapetes gázkonvektor a falra van felszerelve jellemzően az ablak alá.

FÉG konvektor szerelő! Számos típusú konvektor megtalálható a piacon, de alkatrész ellátottsága talán még mindig ennek a típusnak a legjobb, a legmegfizethetőbb. FÉG konvektor szerelőként a fűtési idényen kívül is szívesen állok rendelkezésére.

Konvektor cseréje

Konvektor cseréje! A falra szerelt, vagy fal áttöréses parapetes konvektor cseréje jelenleg nem tartozik a bejelentési kötelezettség alá, vagyis szabadon cserélhető. A kéményes konvektor esetén érdemes arra odafigyelni, hogyha szeretnénk ugyanolyan hőteljesítményű konvektorra kicseréltetni a meglévőt, a cserét követően ki kell hívni a Katasztrófavédelmet, akik leellenőrzik a csere szakszerűséget.

Konvektor szikráztató cseréje

Konvektor szikráztató cseréje! A FÉG-es konvektoroknál, főleg az újaknál roppant egyszerű azok cseréje. Le kell venni a szabályzó fedelét, amit a gyártó egy csavarral rögzített rá, majd azt le kell emelni az egységről. Le kell csavarni a fedélhez rögzítő szikráztató gyűrűt, le kell csatlakoztatni a szikráztatóról a szikráztató kábel saruját. Az összeszerelés az előbb leírtak szerint történik csak fordított sorrendben.

Gázkonvektor szerelő

Gázkonvektor szerelő elsődleges feladata, hogy a megrendelői igényeket maradéktalanul kielégítse betartva a műszaki biztonsági, valamint az életvédelmi szabályokat. Minden konvektor szerelőnek véleményem szerint az is feladat lenne, ha olyan anomáliát tapasztal, ami veszélyes lehet a felhasználó életére, arról korrekt módon tájékoztassa. (Sajnos ritkán akadnak olyan megrendelők, akik ezen figyelem felhívást nem kezelik kellő intelligenciával.)

Gázkonvektor csere

Gázkonvektor csere! A kéményes gázkonvektor csere esetén érdemes arra odafigyelni, hogyha szeretnénk ugyanolyan hőteljesítményű konvektorra kicseréltetni a meglévőt, a cserét követően ki kell hívni a Katasztrófavédelmet, akik leellenőrzik a csere szakszerűséget. A falra szerelt, vagy fal áttöréses parapetes konvektor cseréje jelenleg nem tartozik a bejelentési kötelezettség alá, vagyis szabadon cserélhető.

Árak

Konvektor szerelés ár

A konvektor szerelés ár nem hatósági ár, vagyis minden egyes vállalkozás szabadon alakítja árait, melyet többnyire az alábbiak befolyásolják:

 • üzletpolitika
 • szakmai múlt, tapasztalat
 • a befektetett eszközök aránya
 • gépjárművek száma
 • az amortizáció éves összege
 • személyi állomány jellege és mennyisége
 • irodafenntartás

Konvektor tisztítás ár

A konvektor tisztítás ár a gázszerelés árak oldalon található meg az árlistában.

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Kiemelt területek

Konvektor szerelés Budapest területén, szinte minden kerületében. Sajnos vannak már Budapesten olyan kerületek, első sorban a belső részeken, ahol a parkolási gondok nagyon megnehezítik a munkavégzést. Ha Ön is a Nagykörút belső részén lakik, vagy a nagyobb terek, belső közlekedési csomópontok környékén, akkor nem tudunk minden időszakban a rendelkezésére állni.

Konvektor szerelő Csepel területén a XXI. kerületben is. Csepelen a 70-es 80-as években rengeteg családi és társasházba szereltekbe konvektorokat, melyek megbízhatóak, kevés karbantartást igénylő készülékek. Alkatrész ellátottságuk jelenleg kiválónak mondható. A régi 35-45 év körülieknél már elég gyakorinak mondható a gázszelepek meghibásodása, azok cseréje javasolt.

Gyakran ismételt kérdések

Régi konvektor begyújtása

Régi konvektor begyújtása! A legrégebbi 45-50 év körüli konvektorokat még CR-1-es szabályzókkal szerelték, amin összesen 2 gomb található. A felső a szikráztató, az alsó a szabályzó.
Begyújtás folyamata:

 1. nyissuk meg a készülék előtti golyóscsapot.
 2. az alsó tekerőt állítsuk az „N”-es állásba.
 3. nyomjuk be az alsó gombot ütközésig, ezzel egyidőben szikráztassunk néhányszor. Ha nem gyulladt be az őrláng, akkor ne kísérletezzünk tovább, hívjunk szerelőt. Amennyiben az őrláng beindult 15-20 másodpercig tartsuk továbbra is benyomva az alsó szabályzó gombot.

Fég konvektor begyújtása

FÉG konvektor begyújtása! A legújabb szabályzókkal ellátott konvektorok CR-6-os gázszelepekkel vannak ellátva, amin összesen 4 gomb található.
A felső a szikráztató, az alsó a szabályzó, a kettő között van 2 gomb egymás mellett. A bal oldali az indító (piros láng), a jobb oldali a kikapcsoló (fehér pont).
Begyújtás folyamata:

 1. nyissuk meg a készülék előtti golyóscsapot.
 2. az alsó tekerőt állítsuk az „N”-es állásba.
 3. nyomjuk be a középső sorban a piros láng gombot ütközésig, ezzel egyidőben szikráztassunk néhányszor (legfelső gomb). Ha nem gyulladt be az őrláng, akkor ne kísérletezzünk tovább, hívjunk szerelőt. Amennyiben az őrláng beindult 15-20 másodpercig tartsuk továbbra is benyomva a piros lángot.

Lampart konvektor begyújtása

Lampart konvektor begyújtása! Ezeket a készülékeket Eurosit szelepekkel látták el, amin 2 db gomb látható. Az egyik a szikráztató, a másik a szabályzó-begyújtó. A begyújtó szerkezeten a számozás 1-7 között, van rajta továbbá egy csillag (szikrajelzés), fehér pötty (kikapcsoló)
Begyújtás folyamata:

 1. nyissuk meg a készülék előtti golyóscsapot.
 2. a tekerőt csillag jelzését állítsuk egy vonalba a szikráztatóval
 3. nyomjuk be a szabályzó gombot tengelyirányba ütközésig, majd szikráztassunk néhányszor. Ha nem gyulladt be az őrláng, akkor ne kísérletezzünk tovább, hívjunk szerelőt. Amennyiben az őrláng beindult 15-20 másodpercig tartsuk továbbra is benyomva a szabályzó gombot.

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.