Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

Gáztűzhely bekötése, főzőlap bekötése

Gáztűzhely bekötése, főzőlap bekötése minden esetben – a szerelésre vonatkozóan – 12 hónap garanciával történik, ami az általam biztosított és beépített anyagokra is vonatkozik. Szeretném felhívni a megrendelők figyelmét arra, hogy magára a készülékre a gyártó vállalja a garanciát, vagyis garanciális követeléssel esetleges meghibásodás esetén a lepecsételt garancia füzeten szereplő szolgáltatót kell keresni.

Fontos tudni!!!

Szeretném felhívni a tisztelt megrendelők figyelmét arra, a gyártó minden esetben előírja (és erre ki is tér általában a garancia-füzetben),…csak abban az esetben lesz garanciális az új készülék, ha

  • vagy egy fényképes igazolvánnyal ellátott regisztrált gázszerelő végzi el a bekötést, beüzemelést,
  • vagy (ritkábban) a szervizlistában felsorolt szerelők egyike. (Ha csak szervizlistás szakik üzemelhetnek be készülékeket, akkor közülük KELL választani!!!)

Sajnos akadnak olyan – elsősorban internetes – forgalmazók, akik nem adnak a készülék mellé garancia-füzetet. Általában a gyenge minőségű (alacsony árfekvésű) termékeknél tipikus, tehát még a bekötés, beüzemelés előtt ellenőrizzék le a garancia-füzet meglétét.

A gáztűzhely, főzőlap telepítésének szabályai:

A gáztűzhely és a gázfőzőlap…

• égői fölött 65 cm magasságig semmiféle éghető anyag nem lehet, beleértve a konyhabútort is
• ne essen a rendszeres légáramlás fő irányába
• a konyhai munkalap pereme alatt ne legyen (= ne legyen mélyebben a főzőlap, vagy a tűzhely, mint a munkalap felső pereme), ugyanis azt az oldalirányú hő megégetheti, ill. tüzet okozhat
• 1,2 m-nél kisebb parapet magasságú ablak alatt, vagy 1,2 m magasság alatt is nyitható ablak alá nem tehető
• mögötti falfelület burkolatának és a tűzhely alatti padlózatnak tartósan ellen kell állnia 60 oC-os hőmérsékletnek
• elhelyezhető bútorok közé is, viszont…
• hőszigetelő anyag nélkül minimum 10 centiméteres távolságot kell hagyni (szigetelő anyaggal közvetlenül is beszerelhető).
• a bútor felületének hőmérséklete a 60 oC-t nem haladhatja meg még az összes gázégő működése közben sem.
• ha a bútor magassága a tűzhely főzőfelületének magasságát meghaladja, akkor a bútor oldalára legalább 0,5 m magasságban szigetelő lapot kell szerelni.

Tudta azt, hogy:

• gázkészülék beüzemelést, cserét, üzembe helyezést, javítást csak olyan gázszerelő végezhet, aki rendelkezik fényképes igazolvánnyal, vagyis regisztrált gázszerelő?
• a regisztrált gázszerelők jegyzékét megtalálhatja Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján?
• nem minden esetben használhat, építtethet be szagelszívót a konyhába, legfeljebb csak fitereset?
• a gyártó előírhatja, miszerint csak a saját szerződéses partnerei cserélhetnek és üzemelhetnek be tűzhelyeket? A munkák megrendelése előtt figyelmesen olvassa el a beüzemelési útmutatót, vagy kérjen telefonos segítséget tőlem.
• a gázvezetékek- és gázkészülékek szerelésére vonatkozó leírást a Gáz Műszaki Biztonsági Szabályzat (GMBSZ) tartalmazza?

Gáztűzhely bekötése

Gáztűzhely bekötése olyan gázszerelővel végeztethető el hivatalosan, aki a regisztrált gázszerelők jegyzékében szerepel. Minden egyes jogosítvánnyal rendelkező gázszerelő megtalálható a Magyar Mérnöki Kamara honlapján, amit ön is leellenőrizhet. Gondolja meg kit enged be a lakásába!
Egy jó gázszerelő nem csak a saját üzleti érdekeit, profitját, megélhetését helyezi előtérbe, hanem igyekszik hosszútávon gondolkodni. Legyen minden gázszerelő empatikus, egyenes a megrendelővel és tekintse szakmáját hívatásnak. Én ezek közé tartozom.

Gáztűzhely bekötése flexibilis csővel

Gáztűzhely bekötése flexibilis csővel! Nem tartom egyáltalán buta dolognak a gázflexibilis csövek piaci térhódítását, ugyanis jelentősen megkönnyíti a készülékek esetleges mozgatását, elmozdítását, ha esetleg a tűzhely mögé beesett valami, vagy egyszerűen csak takarítani szeretnénk mögötte. A bekötést követően a cső tömörségi vizsgálatát mindenképpen el kell végezni.

Gáztűzhely beüzemelés

Gáztűzhely beüzemelés gyakorlatilag azt jelenti, hogy a tűzhely hivatalosan regisztrált gázszerelő, vagy szakszerviz által történt meg. A beüzemelő „kutya kötelessége” a jogszabályoknak megfelelő beszerelés, a szerelésért ugyanis annak kell vállalnia a felelősséget, tetszik, avagy sem. Ezért fontos a megfelelő szerelő megtalálása.

Főzőlap bekötése

Főzőlap bekötés

Főzőlap bekötés szerintem sokkal több odafigyelést igényel, mint a gáztűzhelyé, ugyanis ennél sokkal több a műszaki előírás, nagyobb a tűzveszélyességi kockázat. Bővebb információt lejjebb olvashat a főzőlap telepítési szabályok címszó alatt.

Gázfőzőlap beüzemelése

Gázfőzőlap beüzemelése gyakorlatilag azt jelenti, hogy a főzőlap hivatalosan regisztrált gázszerelő, vagy szakszerviz által történt meg. A beüzemelő „kutya kötelessége” a jogszabályoknak megfelelő beszerelés, a szerelésért ugyanis annak kell vállalnia a felelősséget, tetszik, avagy sem. Ezért fontos a megfelelő szerelő megtalálása.

Árak

Gáztűzhely bekötése ár

Gáztűzhely bekötés ár nem hatósági ár, vagyis minden egyes vállalkozás szabadon alakítja árait, melyet többnyire az alábbiak befolyásolják:

  • üzletpolitika
  • szakmai múlt, tapasztalat
  • a befektetett eszközök aránya
  • gépjárművek száma
  • az amortizáció éves összege
  • személyi állomány jellege és mennyisége
  • irodafenntartás

A gáztűzhely bekötés ár a gázszerelés árak oldalon található meg az árlistában.

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Gyakran ismételt kérdések

Electrolux főzőlap bekötés

Elektrolux főzőlap bekötése szerintem sokkal több odafigyelést igényel, mint a gáztűzhelyé, ugyanis ennél sokkal több a műszaki előírás, nagyobb a tűzveszélyességi kockázat. Bővebb információt lejjebb olvashat a főzőlap telepítési szabályok címszó alatt.

Sütő bekötése

Sütő bekötése! Szerintem sokan tévesen használják ezt a kifejezést, ugyanis nem jellemző az utóbbi időben, hogy önállóan, szabadon egy gázsütő „létezzen”. A gázsütők általában a gáztűzhelyek részét képezik, vagyis felül a főzőrész 3-4 égővel, alul pedig a gázsütő. Egyre jobban teret hódítanak a kombinált tűzhelyek (fent gáz, lent elektromos sütő), ugyanis a gyártók többnyire képtelenek olyan készüléket készíteni, amiben nem ég oda a süti. Az elektromos sütőben „jobban viselkedik” a készülő sütemény, kacsa, stb.

Electrolux gáztűzhely bekötése

Electrolux gáztűzhely bekötése! Igyekezzen körültekintően olyan gázszerelőt választani, aki hivatalosan végeztet bekötést. Ebben ad segítséget a Magyar Mérnöki Kamara honlapja. Minden egyes jogosítvánnyal rendelkező gázszerelő megtalálható a MMK honlapján, amit ön is leellenőrizhet. Gondolja meg kit enged be a lakásába!

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.