Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

Gázszerelő

Gázszerelő az, aki a gázszerelés fortélyait magas szinten „műveli”, tisztességgel, becsülettel, annak – általában – nem lehet akadály bármilyen jellegű kisebb-nagyobb gázszerelési munka elvégzése, vagy a hibaelhárítás. Szeretném azt hinni, hogy ön is az elégedettek táborába fog tartozni, amennyiben engem kér fel a munka elvégzésre.

Az oldalakra kattintva átfogó képet kaphatnak az érdeklődők az adott témáról, illetve részletes leírást is találnak szakági munkavégézésről, specifikusabb problémákról, gyakori kérdésekről és árakról egyaránt!
További információkért keressen minket telefonon vagy emailben!

Kinek telefonáljunk – kit hívjunk?

Gázszag esetén – regisztrált gázszerelőt!

A hiba fő oka általában valamelyik gázkészülék, vagy gázbekötő cső tömítésének meghibásodása. Nagyon ritkán, de előfordul a gázcsőhálózat meghibásodása is, vagy a gázóra valamely tömítőjének elhasználódása. Utóbbi kettőnek a hibabehatárolását házilag is el tudják végezni egy kis szappanos hab segítségével. Ha jelentős a szivárgás, akkor a készülék előtti golyóscsapot, vagy a gázóra főelzáróját azonnal zárják el, utána alaposan szellőztessünk ki! (Ha a gázórából folyik a gáz, annak hibaelhárítását a Gázművek szakemberei végzik!)

Szeretném a tisztelt olvasók figyelmét arra, hogy a 40-50 éve szerelt menetes kötésű gázcsőhálózatok tömítései folyamatosan elöregednek, melyek szivárgáshoz vezetnek. Ilyen esetben javaslom olyan gázszerelőt hívjanak, aki gázcsőszereléssel is foglalkozik. (Én ilyen jellegű munkát nem vállalok függetlenül attól, hogy erre a képesítésem megvan.) Fontos továbbá, hogy a gázművek szakembereit csak rendkívüli helyzetben hívják ki, ugyanis ha ezen kollégák gázszivárgást tapasztalnak Önöket szinte minden esetben kizárják a szolgáltatásból, ami érthető, de ennek következményei igencsak fájdalmasak lehetnek, tehát csak ésszel… A prevenció a legfontosabb!!!

Hibás (vagy nem javítható) gázkészüléket, melyből szivárog a gáz, ne használjunk és ne is kísérletezzünk annak begyújtásával!!!

Ha nem vagyunk fejfájásra hajlamosak és mégis fáj a fejünk, ugyanakkor nem vagyunk front-érzékenyek sem – regisztrált gázszerelőt!

Nem zárható ki a füstgáz-visszaáramlás. Ennek főbb okai:

 • gázkészülék meghibásodása
 • karbantartás hiánya
 • a szellőztetés hiánya
 • kémény nem megfelelő állapota

A szénmonoxid (CO) színtelen szagtalan, mérgező gáz!!!

Ha csepeg a víz a gázkészülékből, vízmelegítőből, cirkóból – regisztrált gázszerelőt!

A rendszerben lévő nyomás esésére készüljünk cirkónál, vagy kazánnál, mely a készülék működésének feltételeit befolyásolhatja. Rendszeresen ellenőrizzük a fűtési rendszer nyomásmérőjét, hogy leesett-e a nyomás, avagy sem. Ha csökken, akkor kicsit töltsünk rá és ellenőrizzük le ismét a nyomásváltozást! Gázvízmelegítők esetén pedig -, ha szükséges – zárjuk el a készülékhez vezető elzáró szelepet, mely általában a készülék alatt megtalálható. Bízzunk abban, hogy az valóban működik is!

Ha csepeg a víz a cirkó gázkészülék előtti szakaszon – lehetőleg olyan fűtésszerelőt, aki a gázszerelésben is jártas!

Azért fontos két szakmában jártas szakit hívni ilyen esetben, mert nem zárható ki, hogy a gázkészüléket is meg kell bontani a hibaelhárítás idejére.

Amire érdemes odafigyelnünk, ha nem akarjuk idő előtt eltemettetni Önmagunkat, vagy nem szeretnék hozzátartozóinkat látogatni a sírkertekben!

Gázszerelő Budapest

Gázszerelő Budapest területén. Elsősorban gázkészülékek javításával, karbantartásával, tűzhelyek, konvektorok bekötésével beüzemelésével foglalkozik vállalkozásom, vagy gázflexibilis csövek és gáz golyóscsapok cseréjét is vállalja? Önnek éppen erre lenne szüksége? Ha igen, vélhetően egymásra találtunk!

Gázszerelés

Regisztrált gázszerelő

Regisztrált gázszerelő nem lehet mindenki, ahhoz legalább 5 év szakmai tapasztalat szükséges az iskola sikeres befejezését követően. Ha tudja a delikvens igazolni, hogy nem vette a papírjait, ill. tudja igazolni, hogy gázszerelőként legalább 5 évet dolgozott alkalmazottként, az jogosult beülni újból iskolapadba és elméleti és gyakorlati vizsgát kell tennie. Szerencsére van egy központi nyilvántartó, ahol minden regisztrált gázszerelő szerepel.

Ez a Magyar Mérnöki Kamara honlapján érhető el.

Megbízható gázszerelő Budapest

Megbízható gázszerelő Budapest területén is akad, aki elsősorban gázkészülékek javításával, karbantartásával, tűzhelyek, konvektorok bekötésével beüzemelésével foglalkozik, vagy gázflexibilis csövek és gáz golyóscsapok cseréjét vállalja. Ön ilyet keres? Vélhetően megtalálta!

Víz gázszerelő

Víz gázszerelő vállalkozásom, illetve Ön, mint leendő megrendelő abban a szerencsés helyzetben vagyunk/lehetünk, hogyha vizes, vagy gázos szakira van szüksége, akkor „két legyet üthet egy csapásra” a feladat, megrendelés függvényében. Szerintem érdemes lenne fontolóra venni!

Gázszerelő Budapest

Gázszerelő Budapest címszó alatt a Google keresőben akad jó néhány olyan vállalkozás, aki úgy gondolja, hogy alkalmas számos gázszerelési feladat elvégzésére. De kérdem én, meggyőződött arról, hogy jogosult-e valóban a gázhoz hozzányúlni?

Klikkeljen csak ide és keressen rá a gázszerelők jegyzékére!

Gázkészülék szerelő

Gázkészülék szerelő többnyire nem a gázcsőhálózatok kivitelezésével, szerelésével foglalkozik, hanem az ön fűtőberendezését igyekszik megjavítani, bekötni, beüzemelni, karbantartani, vagy cserélni, amennyiben ön megkereséssel, megbízással él.

Gázkészülék szerelés

Gázkészülék szerelés szintén „komoly”szakmai felkészültséget igényel, melyhez szükséges az adott készülék megfelelő típusismerete. Gyakran belefutnak a szerelők olyan érdeklődőbe, aki szeretné készülékét megjavíttatni, vagy karban tartatni, de elsőre nem találja meg a számára alkalmas szakit. Határozott meggyőződésem, hogy egy szerelőnek nem kell az összes készülék típushoz érteni, ugyanúgy, ahogy a fogorvosnak sem az agysebészethez, pedig mindkettő orvos.

Gázkészülék szerelő Budapest

Gázkészülék szerelő Budapest területén! Vannak olyan gázszerelők, akik elsősorban gázkészülékek javításával, karbantartásával, tűzhelyek, konvektorok bekötésével beüzemelésével foglalkoznak, vagy gázflexibilis csövek és gáz golyóscsapok cseréjét vállaljják. Ön ilyet keres? Vélhetően megtalálta!

Gázkészülék javítás

Gázkészülék javítás sikeressége függ:

 • a megrendelői akarattól (Megbízik-e a „kipécézett” szerelőben, avagy sem!?)
 • a több éves szakmai tapasztalattól,
 • a hibajelenség gyors felismerésétől
 • az alkatrész ellátottságtól

Egyszerűsített gázkészülék cseréje

Az egyszerűsített gázkészülék cseréje nem túl bonyolult eljárás, vagyis nem kell külön terv hozzá, ugyanakkor bejelentési kötelezettségre szükség van a szolgáltatónál.

Mikor alkalmazható ez az eljárás a jelenlegi jogszabály ismeretében? Ha…

 1. az új készülék hőterhelése nem nagyobb, mint a régié (KW) és nem haladhatja meg a 36 KW-ot.
 2. a fogyasztói vezeték nem jár átalakítással, cserével
 3. az égéstermék elvezető rendszer tökéletes
 4. a készülék típusától függően a légellátás biztosított

Cirkó szerelő

Cirkó szerelő olyan fényképes igazolvánnyal rendelkező gázszerelő, aki a műszaki biztonsági tényezők betartását maradéktalanul érvényesíti, ezzel nem veszélyeztetve sem emberi életet, sem vagyontárgyat.

Kazán szerelő

Kazán szerelő alatt érjük gyakorlatilag azt a gázszerelőt, aki rendelkezik a megfelelő képesítéssel és szakmai tudással, továbbá fűtőberendezéseket javít, tart karban, tisztít, cserél és persze rendelkezik fényképes igazolvánnyal is.

Kazán szerelő Budapest

Kazán szerelő Budapest címszó alatt a Google keresőben akad jó néhány olyan vállalkozás, aki úgy gondolja, hogy alkalmas számos gázszerelési feladat elvégzésére. De kérdem én, meggyőződött arról, hogy jogosult-e valóban a gázhoz hozzányúlni?

Klikkeljen csak ide és keressen rá a gázszerelők jegyzékére!

Kazán szerelés

Kazán szerelés szintén beletartozik vállalkozásom profiljába, viszont kérem, minden esetben tájékoztasson a készüléke típusáról. Ha nem tudja milyen van önnek felszerelve, akkor emaiben küldjön legalább egy fotót készülékéről.

Kazán javítás

Kazán javítás szintén beletartozik vállalkozásom profiljába, viszont kérem, minden esetben tájékoztasson a készüléke típusáról. Ha nem tudja milyen van önnek felszerelve, akkor emaiben küldjön legalább egy fotót készülékéről.

Kazán tisztítás

Kazán tisztítás szintén beletartozik vállalkozásom profiljába, viszont kérem, minden esetben tájékoztasson a készüléke típusáról. Ha nem tudja milyen van önnek felszerelve, akkor emaiben küldjön legalább egy fotót készülékéről.

Kazán szerelés Budapest

Kazán szerelés Budapest címszó alatt a Google keresőben akad jó néhány olyan vállalkozás, aki úgy gondolja, hogy alkalmas számos gázszerelési feladat elvégzésére. De kérdem én, meggyőződött arról, hogy jogosult-e valóban a gázkészülékhez hozzányúlni?

Klikkeljen ide és megtudhatja! 

Kazán szerelés árak

A kazán szerelés árak megtalálhatók a gázszerelés árak címszó alatt.

Kondenzációs kazán szerelés ár

Kondenzációs kazán szerelésével vállalkozásom nem foglalkozik, így ezen tétel beárazva sincs.

Szénmonoxid mérés

Szénmonoxid mérés, vagy fogalmazhatnék a szénmonoxid bemérése kizárólag az erre acélra rendszeresített mérőeszközzel lehetséges.
Fontos tudni, hogy a CO színtelen, szagtalan gáz, ami a vérben lévő oxigént megköti. Nagy dózis esetén halált is okozhat.

Árak

A gázszerelés árak nem hatósági árak, vagyis minden egyes vállalkozás szabadon alakítja árait, melyet többnyire az alábbiak befolyásolják:

• üzletpolitika
• szakmai múlt, tapasztalat
• a befektetett eszközök aránya
• gépjárművek száma
• az amortizáció éves összege
• személyi állomány jellege és mennyisége
• irodafenntartás

Szolgáltatásaink részletesen

Gázkészülék szerelő

Konvektor szerelés

Gáztűzhely bekötése,
főzőlap bekötése

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Kiemelt területek

Gázszerelő Zugló területén a XIV. kerületben (Rákosfalva, Istvánmező, Herminamező, Városliget). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

Gázszerelő Csepel területén a XXI. kerületben (Királyerdő, Csillagtelep, Háros). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

Gázszerelő 17 kerület területén (Rákoscsaba, Rákosliget, Rákoskert, Rákoshegy). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

• Gázszerelő Újpest területén a IV. kerületben (Káposztásmegyer). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

Gázszerelő Budapest területén és az agglomeráció egy részén. Budapest szinte összes kerületében vállalok munkát, bár vannak olyan helyek a Nagykörút belső részén, ahol a parkolási gondok miatt kizárólag előzetes egyeztetést követően csak abban az esetben tudok a rendelkezésére állni, ha a parkolás biztosítható. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

Gázszerelő Budapest xviii kerület területén (Havanna lakótelep, ferihegy, Bókay telep, Gloriett-telep). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

Gázszerelő xi kerület területén (Újbuda, Kelenföld, Kelenvölgy, Őrmező és Gazdagrét). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

Gázkészülék szerelő Budapest 11 kerület területén (Újbuda, Kelenföld, Kelenvölgy, Őrmező és Gazdagrét). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje;

Olcsó gázszerelő Budapest területén és az agglomeráció egy részén. Budapest szinte összes kerületében vállalok munkát, bár vannak olyan helyek a Nagykörút belső részén, ahol a parkolási gondok miatt kizárólag előzetes egyeztetést követően csak abban az esetben tudok a rendelkezésére állni, ha a parkolás biztosítható. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

Gázszerelő xviii kerület területén (Havanna lakótelep, ferihegy, Bókay telep, Gloriett-telep). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

Gázszerelő 2 kerület területén (Pasarét, Rózsadomb, Hűvösvölgy). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: konvektor szerelés, javítás, karbantartás, begyújtás, tisztítás; gáztűzhely bekötés, beüzemelés, üzembe helyezés, gázcsap, felxibilis cső cseréje; átfolyós gázvízmelegítő javítása, karbantartása; füstcső szerelése, cseréje; kazán karbantartás, stb.

Gyakran ismételt kérdések

Gázszivárgás jelei

Sokak számára talán furcsán hangzik, de a vezetékes gáz is alap esetben színtelen, szagtalan gáz, éppen ezért szagosítják. Ha gázszivárgást tapasztal zárja el a készüléke előtti gázcsapot, vagy a gázórát, majd szellőztessen és haladéktalanul hívjon gázszerelőt.

Szénmonoxid érzékelő elhelyezése

Fejfájás, hányinger, idegrángás, eszméletvesztés, halál.

Ha ezen enyhébb tüneteket érzékeli saját magán zárja el a készüléke előtti gázcsapot, vagy a gázórát, majd szellőztessen és haladéktalanul hívjon gázszerelőt.

Kondenzációs kazán szerelés

Mivel a levegőtől kisebb a fajsúlya, ezért felfelé szál és onnan kezdi el betölteni a teret, amely a 2.pontban említett  tüneteket eredményezheti.

Tud-e garancia-füzetet lepecsételni és úgy beüzemelni gáztűzhelyet?

Igen, mivel regisztrált gázszerelő vagyok, így jogosult vagyok gázkészülék beüzemelésre is.

Kérdése van?

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.

Telefonszámunk

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kapcsolat

Amennyiben kérdése van bármelyik elérhetőség egyikén kereshet.

Amennyiben kérdése, problémája van, csörgessen meg, vagy küldje el emailben kérdését.

Több esetben hasznos lenne a munka meggyorsítása érdekében, ha néhány fotót is tudna küldeni rövid kommenttel.