Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

Fűtésszerelő

Fűtésszerelő az, aki megfelelő szakképesítéssel rendelkezik, a fűtésszerelés fortélyait magas szinten „műveli”, tisztességgel, becsülettel, annak – általában – nem lehet akadály bármilyen jellegű kisebb-nagyobb fűtésszerelési munka elvégzése, vagy a hibaelhárítás. Szeretném azt hinni, hogy ön is az elégedettek táborába fog tartozni, amennyiben engem kér fel a munka elvégzésre.

Az oldalakra kattintva átfogó képet kaphatnak az érdeklődők az adott témáról, illetve részletes leírást is találnak szakági munkavégézésről, specifikusabb problémákról, gyakori kérdésekről és árakról egyaránt!
További információkért keressen minket telefonon vagy emailben!

Nem fűt (melegszik) az egyik radiátor.

• Levegős a radiátor.
• Meghibásodott a termosztatikus radiátor-szelep.
• A keringető szivattyú kapacitása nem megfelelő.
• Dugulás a radiátor szelepnél, vagy a fűtőtestben.

Levegős a radiátor

Légtelenítsük a radiátort. (A légtelenítő szelep általában a radiátor szelepek ellentétes oldalán, felül (oldalt) található.)

Mire lehet szükség a légtelenítésnél (eszközök):

• Egyenes csavarhúzó, vagy légtelenítő kulcs. (Ez utóbbi a szerelvény boltokban kapható.)
• A víz felfogására alkalmas kis műanyag pohár, melybe a “levegővel telt” vizet ki lehet engedni.
• Törlőpapír, vagy rongy a kicsepegett víz felszedésére.

Hogyan hajtsuk végre a légtelenítést (folyamata):

• Állítsuk le a fűtési rendszert.
• A radiátort (fűtőtesteket) légtelenítsük a légtelenítő szelepen keresztül.
• Töltsük fel a fűtési rendszert 1,2-1,5 bar nyomásra. (Fontos: cirkó ne működjön a feltöltés idején.)
• Indítsuk el fűtést és szükség esetén ismételjük meg a folyamatot. (Ha a rendszer csobog, vagy nem fűt megfelelően a radiátor, akkor tovább kell próbálkozni.)

Meghibásodott a termosztatikus radiátor-szelep

Vegyük le a termo-fejet a szelepről, melynek menete a következő:

• Állítsuk a termofej tekerőjét a legmagasabb értékre, ami általában az 5-ös.
• A termofej egyik eleme a bordázott, általában krómozott gyűrű, mely közvetlenül a radiátor szelep találkozásánál található. A bordázott gyűrűt tekerjük az óramutató járásával ellentétes irányba addig, amíg lehetséges.
• Óvatosan húzzuk magunk felé (vagy oldal irányba a pozíció függvényében) a termofejet.

A szabaddá vált termo szelep tengelyközepéből egy kb: 1 mm átmérőjű pöcök áll ki kb: ½-1 mm-re. Ez a valami (tüske, pöcök) nagyjából úgy néz ki, mintha egy véknyabb szöget kettévágtunk volna. A tüskének normál esetben kb. 2 mm-re kell / kellene kiállnia a szelepből. Ez a kis „nyavalya” (apróság) okozza a gondot. (Fűtésszerelés, radiátor csere, szerelés, javítás.)

Miként ugorhat ki a radiátor szelepből a tüske?

1. Fújjuk be valamilyen kenőolajjal a szeleptüskét. (Pl: WD-40, csavarlazító)
2. Vegyünk elő egy kalapácsot.
3. Indítsuk el a fűtést, ha egyedi fűtésű lakásban lakunk.
4. A kalapács segítségével a termoszelepet nagyon óvatosan körbe-körbe kopogtassuk meg. Ez a feladat akár több tíz percet is igénybe vehet. A korábban említett kis tüskét időnként nyomogassuk befelé tengely irányba és ismételjük meg a folyamatot, ha kell többször is.

A siker nem garantált! (Nem zárható ki, hogy a végén szelepcserére, vagy radiátor szerelő bevonására lesz szükség.)

A keringető szivattyú kapacitása nem megfelelő. (Ez utóbbit bízzuk szakemberre!)

Dugulás a radiátor szelepnél, vagy a fűtőtestben. (Ez utóbbit bízzuk szakemberre!)

Nem melegszik a cirkótól, vagy a kazántól legtávolabbi radiátor

Tipikus, hogy kevés a víz a fűtési rendszerben, vagy a keringető szivattyú kapacitása csökkent.

Töltsük fel a fűtési rendszerünket. (A víznyomás optimális értéke általában leállt- és kihűlt rendszer mellett 1,2-1,5 bar kell, hogy legyen.)

A rendszer feltöltését ne a fűtőberendezés (gázkészülék) működése közben végezzük el, ugyanis a feltöltés során keletkező hirtelen vízhőmérséklet csökkenés – a hideg víz miatt – esetleg a készülékben kárt okozhat.

Csobogó (kluttyogó, áramló) hang hallatszik a radiátorokban, vagy a csővezetékekben

Vagy nincs megfelelően feltöltve, vagy levegős a fűtési rendszer.

Töltsük fel a rendszert 1,2-1,5 bar körüli nyomásra, majd légtelenítsük a radiátorainkat.

Csepeg, vagy szivárog a radiátorból a víz

Az eddigi tapasztalat alapján inkább az acéllemez radiátoroknál találkozhattunk kilyukadt radiátorokkal, melynek lehetséges okai:

• anyaghiba
• korrózió

Hibaelhárításra javaslat:

1. Próbáljuk meg elzárni általában a radiátorok előtt – , ritkábban a radiátorok alatt lévő – szelepeket az óramutató járásával egyező irányban. Tegyünk a csepegési pont alá tálat (fogjuk fel a vizet).
2. Sajnos a lyuk nem minden esetben könnyen hozzáférhető helyen keletkezik, de ha mégis hozzáférhető helyen van, vegyünk elő gyufaszálat, vagy fogvájót és a lyuk méretének függvényében toljuk/ üssük bele a “fadarabot” a fűtőtestbe.

Víz gáz fűtés szerelő

A víz gáz fűtés szerelő gépészeti vállalkozásom több évtizedes múltra tekint vissza. A vállalkozás megalapítása során a legfontosabb cél, tényező a minőségi munkára való törekvés. Igyekeztem olyan nívót kialakítani, ami a tiszteletre és egyúttal alázatra is épül, mert vallom, hogy az ügyfél elégedettség kulcsa ezen tényezők összessége.

Fűtésszerelő Budapest

Fűtésszerelő Budapest! Vállalkozásom, gyakorlatilag Budapest összes kerületét lefedi és kiszolgálja az ügyfelek igényeit. Természetesen akadnak olyan belső kerület részek, amelyek megközelítése problematikus. Ilyen esetekben kompromisszumok vállalása esetén állok rendelkezésére.

Fűtésszerelés

A fűtésszerelés egy olyan összefoglaló fogalom, amit gyakorlatilag a megrendelők, érdeklődők gyakran összekevernek a gázszereléssel. Sokan a gázfűtőberendezés szerelését, javítását, karbantartását is beleértik, ami miatt elítélni őket nem szabad. Gépészeti értelemben mégis külön terminusként definiáljuk a fűtésszerelést, ami klasszikus értelemben a vizes radiátoros rendszereket jelenti.

Radiátor szerelő

Radiátor szerelő több helyen fűtőtest szerelőként van aposztrofálva. Ebbe a körbe tartozik bele a kivitelezési (szerelési) és karbantartási tevékenység. Javaslom, hogy a radiátor szerelőre bízzuk inkább a fűtőtestek szerelését, ha nem vagyunk elég körültekintőek, akkor már a szerelés során könnyel elvérezhetünk, vagy átáztathatjuk alsó szomszédunkat.

Radiátor csere

Radiátor csere – mint minden úgy a radiátorok sem tartanak ítéletnapig, azok is amortizálódhatnak, korrodálódhatnak, kilyukadhatnak. Ha ez bekövetkezik, akkor azok cseréje indokolt és szükséges. A szerelés előfeltétele, hogy előzetesen a radiátorról és a szelepekről küldjön az ajánlatkérő emailban néhány fotót.

Radiátor légtelenítés

A radiátor légtelenítés vagy egy csavarhúzóval, vagy a képen látható légtelenítő kulccsal végezhető el. Ha a levegőt kiengedtük, akkor a víz könnyebben kitölti a korábban foglalt teret és ezáltal a fűtőtest hatékonyan fog működni.

Régi radiátor légtelenítés

A régi radiátor légtelenítés többnyire házilag is elvégezhető, ahhoz többnyire nem szükséges szaki. A légtelenítő szelep az esetek 90 %-ában a radiátor oldalán felül a beérkező melegvizes cső ellentétes oldalán található. Az öntöttvas radiátoroknál, illetve a Radal típusú alumínium radiátoroknál sajnos előfordul, hogy azokba nem építettek be ilyen szelepet.

Radiátor szelep cseréje

A radiátor szelep cseréje már némi műszaki vénát is igényel és szakmai tapasztalatot is, ugyanis ehhez többnyire le kell engedni a fűtési rendszert. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a szerelés kimenetele kérdéses. Ha leengedtük a rendszerből a vizet, akkor a szerelés elvégezhető, de szükséges a kellő motiváció és bátorság, ha saját maga akarja elvégezni a delikvens a munkát.

Fűtésszerelő árak

A fűtésszerelés árak nem hatósági árak, vagyis minden egyes vállalkozás szabadon alakítja árait, melyet többnyire az alábbiak befolyásolják:

• üzletpolitika
• szakmai múlt, tapasztalat
• a befektetett eszközök aránya
• gépjárművek száma
• az amortizáció éves összege
• személyi állomány jellege és mennyisége
• irodafenntartás

Radiátor cseréje ár

A radiátor cseréje ár a fűtésszerelés árak címszó alatt találhatók meg.

Szolgáltatásaink részletesen

Füstcső

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Fűtésszerelő Zugló területén a XIV. kerületben (Rákosfalva, Istvánmező, Herminamező, Városliget). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a nem működő, vagy csepegő radiátorok javítása. Letapadt termosztatikus szelepek feloldása, fűtési rendszerek légtelenítése. Fűtőtest és tágulási tartály cseréje. Csőfagyasztás, stb.

Fűtésszerelő Csepel területén a XXI. kerületben (Királyerdő, Csillagtelep, Háros). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a nem működő, vagy csepegő radiátorok javítása. Letapadt termosztatikus szelepek feloldása, fűtési rendszerek légtelenítése. Fűtőtest és tágulási tartály cseréje. Csőfagyasztás, stb.

Fűtésszerelő Újpest területén a IV. kerületben (Káposztásmegyer). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a nem működő, vagy csepegő radiátorok javítása. Letapadt termosztatikus szelepek feloldása, fűtési rendszerek légtelenítése. Fűtőtest és tágulási tartály cseréje. Csőfagyasztás, stb.

Fűtésszerelő Budapest területén és az agglomeráció egy részén. Budapest szinte összes kerületében vállalok munkát, bár vannak olyan helyek a Nagykörút belső részén, ahol a parkolási gondok miatt kizárólag előzetes egyeztetést követően csak abban az esetben tudok a rendelkezésére állni, ha a parkolás biztosítható. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a nem működő, vagy csepegő radiátorok javítása. Letapadt termosztatikus szelepek feloldása, fűtési rendszerek légtelenítése. Fűtőtest és tágulási tartály cseréje. Csőfagyasztás, stb.

Fűtésszerelő xi kerület területén (Újbuda, Kelenföld, Kelenvölgy, Őrmező és Gazdagrét). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a nem működő, vagy csepegő radiátorok javítása. Letapadt termosztatikus szelepek feloldása, fűtési rendszerek légtelenítése. Fűtőtest és tágulási tartály cseréje. Csőfagyasztás, stb.

Gyakran ismételt kérdések

Radal radiátor légtelenítés

A radiátor légtelenítés egyáltalán nem őrdöngős feladat. Nem kell hozzá más csak egy légtelenítő kulcs, vagy csavarhúzó, meg egy olyan rongy, vagy műanyag pohár, amibe a vizet fel lehet fogni.

Radiátor felszerelése

A radiátor felszerelését házilag nem javaslom, legfeljebb az esetben, ha az a korábbival minden tekintetben mérethelyes és rendelkezik a bátor „vállalkozó” radiátor kulccsal és ismeri a tömítési folyamatok metódusát.

Panel radiátor cseréje

A panel radiátor cseréjét házilag nem javaslom, ott rengeteg a buktató.

Keringető szivattyú bekötése

A keringető szivattyú bekötése rutin feladatnak éppen nem nevezhető legfeljebb akkor, ha némi villanyszerelői vénával rendelkezik, ill. házilag megbirkózik a rendszer leengedésével, visszatöltésével és légtelenítésével, és persze megvan a szükséges szerszámozottsága.

Csőfagyasztás

A csőfagyasztás kifejezetten fűtésszerelőt igényel, kétlem, hogy közel milliós nagyságrenddel bíró gépe legyen otthonában. Bérlését sem javaslom, ugyanis annak használatához is szükséges gyakorlat.

Törölközőszárító radiátor bekötése

A törülközőszárító radiátor bekötése sem javasolt házilag. Annak megvásárlása előtt kérje ki egy fűtésszerelő tanácsát, aki felhívja figyelmét a vásárlási, műszaki szempontokra. Fontos például odafigyelni a mérethelyességre, a hőteljesítményre.

Kérdése van?

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.

Telefonszámunk

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kapcsolat

Amennyiben kérdése van bármelyik elérhetőség egyikén kereshet.

Amennyiben kérdése, problémája van, csörgessen meg, vagy küldje el emailben kérdését.

Több esetben hasznos lenne a munka meggyorsítása érdekében, ha néhány fotót is tudna küldeni rövid kommenttel.