Víz, gáz, fűtésszerelő Budapesten és környékén

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás – Minden olyan duguláselhárító, aki a dugulás felszámolásának lehetséges fortélyait magas szinten „műveli”, tisztességgel, becsülettel, annak – általában – nem lehet akadály bármilyen jellegű kisebb-nagyobb duguláselhárítói munka elvégzése, vagy a hibaelhárítás. Szeretném azt hinni, hogy ön is az elégedettek táborába fog tartozni, amennyiben engem kér fel a munka elvégzésre.

Az oldalakra kattintva átfogó képet kaphatnak az érdeklődők az adott témáról, illetve részletes leírást is találnak szakági munkavégézésről, specifikusabb problémákról, gyakori kérdésekről és árakról egyaránt!
További információkért keressen minket telefonon vagy emailben!

A dugulás előjelei!

• a megszokotthoz képest lassabban folyik le a szennyvíz
• rendellenes gurgulázó hang
• csatornaszag
• hullámzik a wc-kagylóban a víz egyéb szennyvízelvezetők használata során

Milyen jellegű gépi lefolyó tisztításában kérheti segítségemet?

Konyhai mosogató, mosdó, WC, padlóösszefolyó, fürdőkád, zuhanytálca (=amennyiben van padlóösszefolyó), valamint alap és strang vezetékek. A munka bontás nélkül történik, persze előfordulhatnak extrém esetek is (mosdó, wc, kád, mosogató, lefolyótisztítás). Piszoár és bidé dugulásokkal nem foglalkozom !!!
Dugulások minden háztartásban előfordulhatnak, melynek egy része házilag is megoldható, viszont az igazán komoly dugulásokhoz megfelelő eszközökkel felszerelt szaki kell. Nagyteljesítményű, profi gépekkel dolgozom. A hét 5 munkanapján 7-18 óra között számíthat rám, de hétvégén és ünnepnapokon is felveszem a telefont általában.

Fontosabb kérdések, válaszok!

1. Bontásra lehet számítani, avagy sem? Az esetek jelentős 90-95%-ban a dugulás bontás nélkül is megoldható, de vannak kivételek: beszakadt csőrendszer, belenőtt a lefolyórendszerbe a fának gyökere, belekötött a granulátum alapú lefolyótisztító pl: a kádlefolyóba. (A fák gyökérzetének ideális táptalaj a csőből szivárgó szennyvíz. A növény a csövet, főleg az eternitet körbenövi, sőt szélsőséges esetben össze is roppantja. Különösen az örökzöld félék fenyők, tuják a veszélyesek.) (mosdó, wc, kád, mosogató, Lefolyótisztítás Budapest)

2. Dugulás kialakulásának okai! Kivitelezési hibák (alacsony méretű csőválasztás, visszirányú lejtés, alacsony vízfelhasználás, tömény oldat), beszakadt csőrendszer, idegen test a lefolyórendszerben.

3. Mitől lehet büdös a lakásban? Hibás bűzzárás, kiszáradt lefolyó, kiszáradt padlóösszefolyó, alsó kifolyású wc csészének az ültető gumija hiányzik és nincs a csésze körbesziloplasztozva.

4. Dugulás időigénye! A beltériek általában 1 órán belül, extrém esetben 1,5-2 óra is lehet pl. a konyhában, ha a korábbi kivitelezés nem volt megfelelő. Kültéren nem ritka a 2 órás verejtékes kínlódás sem.

5. Házilag érdemes-e nekikezdeni a duguláselhárításnak? Igen! Ha van szifon, ott a szifont szedjük szét, de előtte egy pumpával „simogassuk át a lelkét a delinkvensnek”. (A kézi tisztítóspirálok túl sokat nem érnek, általában annyi, mint halottnak a csók.)

6. Milyen anyagot vessünk be a wc pumpán kívül, ha bajban vagyunk? A szódabikarbónát a mosogatóban lassan lefolyó víz ellen is kiválóan alkalmazható. Két liter vízhez öt evőkanálnyit tegyünk. Az ecet-szódabikarbóna párosítás is segíthet, ill. a forró vizes átöblítés. A szódabikarbónát sütőporral, vagy sóval is helyettesítheti, ha trisó van otthon, akkor az is segíthet.

7. Jár-e kosszal, mocsokkal és szaggal a duguláselhárítás? Igen, bár igyekszem mindent megtenni ennek minimalizálására, de utólagos takarítás, fertőtlenítés így is napirendre kell, hogy kerüljön, majd egy alapos szellőztetés.

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás! Gépészeti vállalkozásom több évtizedes múltra tekint vissza. A vállalkozás megalapítása során a legfontosabb cél, tényező a minőségi munkára való törekvés. Igyekeztem olyan nívót kialakítani, ami a tiszteletre és egyúttal alázatra is épül, mert vallom, hogy az ügyfél elégedettség kulcsa ezen tényezők összessége.

Duguláselhárítás Budapest

Duguláselhárítás Budapest! Vállalkozásom, gyakorlatilag Budapest összes kerületét lefedi és kiszolgálja az ügyfelek igényeit. Természetesen akadnak olyan belső kerület részek, amelyek megközelítése problematikus. Ilyen esetekben kompromisszumok vállalása esetén állok rendelkezésére.

Duguláselhárító

Duguláselhárító! Igyekeztem olyan nívót kialakítani, ami a tiszteletre és egyúttal alázatra is épül, mert vallom, hogy az ügyfél elégedettség kulcsa ezen tényezők összessége. A vállalkozás megalapítása során a legfontosabb cél, tényező a minőségi munkára való törekvés.

Duguláselhárító Budapest

Duguláselhárító Budapest területén! Vállalkozásom, gyakorlatilag Budapest összes kerületét lefedi és kiszolgálja az ügyfelek igényeit. Természetesen akadnak olyan belső kerület részek, amelyek megközelítése problematikus. Ilyen esetekben kompromisszumok vállalása esetén állok rendelkezésére.

WC duguláselhárítás

Wc duguláselhárítás elvégzése véleményem szerint sok esetben csak hozzáállás és gusztus kérdése. Többnyire egy wc pumpával a hiba elhárítható, hacsak nem használtuk korábban azt szemétledobónak, vagy lakásfelújtítás során a derék szaki nem töltött bele pl. csemperagasztós, vagy festékes, gipszes vizet.

Mosogató duguláselhárítás

Mosogató duguláselhárítás szerintem házilag is sok esetben könnyedén elhárítható. Vegyünk elő egy wc pumpát. Ha erre nem történik változás, akkor töltsünk bele kizárólag folyékony lefolyótisztítót. Nem garantálható a siker, de legalább megpróbáltuk.

Konyhai lefolyó dugulás

Konyhai lefolyó dugulás a leggyakrabban előforduló hibajelenség. Ennek fő oka annak helytelen használata, vagy az alulméretezett szennyvízelvezető (minimum PVC 50-es, vagy 63 mm-essel kell szerelni). Itt is javasolt első körben a wc pumpa, majd a folyékony lefolyótisztító használata. Ha nem oldódik meg a probléma, akkor hívjon szakembert.

Lefolyótisztítás

Lefolyótisztítás az én olvasatomban ez a prevenció, vagyis olyan szolgáltatói (megelőzési) munkafázis, ami talán elébe megy egy komoly dugulás bekövetkezésének. Ennek előjeleit időben fel kell ismernie a megrendelőnek. Ilyenek lehetnek:

  • lassabban folyik le a víz a megszokottnál
  • a csatornaszag
  • kluttyogó hang
  • „hintázó” víz pl. a wc csészében

Csatornatisztítás

Csatornatisztítás családi házak és lakások esetében akár megelőző jelleggel is. Fontos tudni, hogy több oka is lehet a szennyvízlefolyó „beállásának”. Ilyenek lehetnek:

  • a nem megfelelően kivitelezett szennyvízrendszer (nincs meg az 1-2 %-os lejtési szög)
  • alulméretezett csatorna-átmérő
  • túl sok törés a csőrendszerben
  • idegen tárgyak a csatornában
  • gyökérrel átszőtt csőhálózat

Duguláselhárítás árak nem hatósági árak, vagyis minden egyes vállalkozás szabadon alakítja árait, melyet többnyire az alábbiak befolyásolják:

• üzletpolitika
• szakmai múlt, tapasztalat
• a befektetett eszközök aránya
• gépjárművek száma
• az amortizáció éves összege
• személyi állomány jellege és mennyisége
• irodafenntartás

Mennyibe kerül a duguláselhárítás ?

Mennyibe kerül a duguláselhárítás? Lásd a „duguláselhárítás árak” címszó alatt találhatók meg.

Tevékenységi területeink

Budapest összes kerülete kivéve az 5. kerület
Pest megye egy része (lásd: a térképet)

Duguláselhárítás Dunakeszi területén. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a mosdó, konyhai lefolyó, padlóösszefolyó, wc kagyló, alapvezeték hibaelhárítása.

Duguláselhárítás Szentendre területén (illetve: Pomáz, Budakalász, Leányfalu). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a mosdó, konyhai lefolyó, padlóösszefolyó, wc kagyló, alapvezeték hibaelhárítása.

Duguláselhárítás Gödöllő területén. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a mosdó, konyhai lefolyó, padlóösszefolyó, wc kagyló, alapvezeték hibaelhárítása.

Duguláselhárítás Fót területén (Fótliget). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a mosdó, konyhai lefolyó, padlóösszefolyó, wc kagyló, alapvezeték hibaelhárítása.

Duguláselhárítás Újpest területén a IV. kerületben (Káposztásmegyer). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a mosdó, konyhai lefolyó, padlóösszefolyó, wc kagyló, alapvezeték hibaelhárítása.

Duguláselhárítás Göd területén (Alsógöd és Felsőgöd). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a mosdó, konyhai lefolyó, padlóösszefolyó, wc kagyló, alapvezeték hibaelhárítása.

Duguláselhárítás Budapest területén és az agglomeráció egy részén. Budapest szinte összes kerületében vállalok munkát, bár vannak olyan helyek a Nagykörút belső részén, ahol a parkolási gondok miatt kizárólag előzetes egyeztetést követően csak abban az esetben tudok a rendelkezésére állni, ha a parkolás biztosítható. Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a mosdó, konyhai lefolyó, padlóösszefolyó, wc kagyló, alapvezeték hibaelhárítása.

Duguláselhárítás Zugló területén a XIV. kerületben (Rákosfalva, Istvánmező, Herminamező, Városliget). Elsősorban kisebb munkákat vállalok, melyek többnyire a viszonylag gyors javítást, hibaelhárítást igénylik. Ilyen lehet: a mosdó, konyhai lefolyó, padlóösszefolyó, wc kagyló, alapvezeték hibaelhárítása.

Gyakran ismételt kérdések

Lefolyótisztítás házilag

Mindenképpen javaslom, hogy próbálja meg mindenki házilag a dugulásának elhárítását, ha van hozzá gusztusa, melyhez többnyire egy wc pumpa elegendő. Ha nem jár sikerrel, akkor inkább szakit.

Lefolyótisztító

Bizonyos lefolyó tisztítók sok esetben nem érnek „lótúrót” sem! Érdemes odafigyelni, hogy inkább folyékony vegyszert alkalmazzunk, mert a granulátum alapú szerek annak nem megfelelő használata, vagy a korábbi kivitelezés nem megfelelősége esetén beleköthet vagy a szifonba, vagy a lefolyóba, melynek helyrehozása akár bontással, vagy szifon cserével is járhat.

Kérdése van?

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kérjen ajánlatot most!

24-72 órán belül válaszolunk írásos megkeresésére!

Rólunk mondták

Hívható telefonon

Hétköznap: 7-18 között 
hétvégén 8-18 között

Több évtizedes

Gépészeti 
múlt

+ 36 30 402 83 05

Csörgessen
meg!

Megpróbáltam összefoglalni azon gondolatokat, elemeket, amik visszatérőek, ciklikusak, ill. szinte mindannyiunkat érintenek.

Itt többnyire javaslatokat, észrevételeket fogalmazok meg, mely talán hasznos lehet az önök számára is.

Telefonszámunk

+ 3630/402–83 05

E-mail címünk

cothec2004@gmail.com

Vállalási területeink

Budapest és az agglomeráció egy része

Kapcsolat

Amennyiben kérdése van bármelyik elérhetőség egyikén kereshet.

Amennyiben kérdése, problémája van, csörgessen meg, vagy küldje el emailben kérdését.

Több esetben hasznos lenne a munka meggyorsítása érdekében, ha néhány fotót is tudna küldeni rövid kommenttel.