Tulajdonosi struktúra

A Cothec Kft. 100%-os tulajdonosa az osztrák Engie Austria GmbH (korábban Cofely Holding GmbH).

Az Engie Austria GmbH Ausztriában főképp épületgépészeti kivitelezést, energia- és hűtési szolgáltatást kínál ügyfelei számára. Az Engie Austria GmbH innovatív megoldásaival, megbízható és személyre szabott tervezési és kivitelezési munkáival mára Ausztria elsőszámú energiahatékonysági szakértőjének számít.

A vállalat 2015. évi árbevétele eléri a 180 millió eurót, összesen 1062 főt foglalkoztat, és mintegy 16 városban van jelen. Az Engie Austria GmbH, - melyhez Magyarország, Oroszország, Lengyelország és Románia is tartozik – az ENGIE csoport tagja.

Az ENGIE Európa legnagyobb energia- és környezethatékonysági szolgáltatója. Közel 35.000 munkavállalóval 20 országban tevékenykedik, árbevétele közel 8 milliárd euró és az ENGIE Energy Services csoport része, amely egyike a ENGIE hat üzletágának, 76.000 alkalmazottal és 14 milliárd eurós árbevétellel.

A fenti tulajdonos cég része az ENGIE konszernnek, amely a világ egyik legnagyobb energiaszolgáltatója. Az ENGIE Magyarországon a gázszolgáltatás, - kereskedelem és - elosztás, illetve villamosenergia-termelés és - kereskedelem területén van jelen az energia szektorban. Biztos nemzetközi háttértámogatása révén Magyarország egyik legnagyobb és vezető energetikai vállalatává vált.

Az ENGIE a világ egyik vezető energetikai vállalata, mely 70 országban 220.000 embert foglalkoztat, és több ezer cég illetve több millió család tartozik elégedett ügyfelei közé. Európa elsőszámú szállítója nagyvárosoknak és üzleti felhasználóknak, és a cégé Európa elsőszámú földgáz szállító és elosztó hálózata. A cégcsoport a teljes termelési és szolgáltatási láncot átfogja a földgáz, illetve a villamos energia területén, továbbá élen jár energetikai és környezeti szolgáltatások tervezésében és értékesítésében. 2010-es bevétele elérte a 84,5 milliárd eurót.