Távhőszolgáltatás

Magyarországon több mint 650 ezer távfűtött lakás van 91 településen, ez 16%-ot képvisel (2006-os adat) a lakásállományból.
Napjainkban fontos környezetvédelmi szemponttá vált, hogy a távhőellátás hosszútávon versenyképes maradjon az egyedi fűtéssel szemben.

Ezért a régi fűtőművi hőtermelő berendezéseket, távvezetéki rendszereket és  hőközpontokat fel kell újítani, korszerűsíteni kell.

A támogatási források szűkösek és nagy pénzügyi forrásokat igényelnek.

Segítség a leghatékonyabb távhőellátó rendszer kerüljön kialakításban.

Ebben tudunk szakmai segítséget és önerőt biztosítani, hogy a leghatékonyabb távhőellátó rendszer kerüljön kialakításra.
Üzemeltetéssel, a távhőrendszer koncesszióba vételével hosszú távon tudjuk megvalósítani a hődíjak szinten tartását.

Megfelelő tüzelőanyag  felhasználásával (megújuló energia: biomassza, termál, napenergia stb.) optimális teljesítmény kiválasztásával tudjuk a földgáz energia felhasználást csökkenteni, amelyet hozzáillesztünk az adott helyi lehetőséghez illetve rendszerhez.

Távhórendszerek: ahol már segítettünk

Büszkék vagyunk rá, hogy Nagyatádon termál energián alapuló rendszert működtetünk.

Másik referencia helyünkön, Sátoraljaújhelyen ésszerűsítettük a távhőtermelést (kazánházak távvezetéki összekötésével), és korszerű kazánokat telepítettünk a régi hőtermelők helyett.

Sárbogárdi távhőszolgáltatásunk keretében is optimalizáltuk az egyik kazánházban a nyári használati melegvíz termelést. A másik hőtermelő rendszerben pedig kapcsolt energia termelésből nyert hőt hasznosítunk.

Mind a három helyen tervezünk megújuló energia felhasználást kialakítani, illetve bőviteni, hogy a fogyasztók terhei ne növekedjenek drasztikusan a földgáz energia hordozó folyamatos árnövekedése miatt.

Várjuk jelentkezését!

Szívesen elkészítünk Önnek is olyan műszaki koncepciót, amely hosszútávon akár megújuló energiával kombinálva biztosítja a távhőszolgáltatás versenyképességét és környezet tudatos energia felhasználást.

Kérjük hívjon, és akár referencia látogatáson keresztül bemutatjuk üzemeltetett rendszereinket.

Árajánlatunk kidolgozása ingyenes!  Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!