Társadalmi felelősségvállalás

A Cothec Kft.-ben nem ma kezdtünk el felelősen gondolkodni...

A mostanság gyakran hallott kifejezések, mint GreenBuilding ("Zöld Épület") és a Green Production ("Zöld Gyártás") számunkra nem divatos külsőséget jelentenek, sokkal inkább egy tudatos, folyamatos változást.
 
Zöld Épület: tudatos építkezés, energiahatékonyság növelés
Zöld Gyártás: energiagazdálkodás, CO2 kibocsátás csökkentés
 
Az a szemlélet, amit a megújuló energiaforrások használata és a felelős erőforrás felhasználás képvisel, teljes mértékben a miénk.
 
Ez nem pusztán ökológiai, hanem ökonómiai alapokon nyugszik: modern, környezetbarát energetikai megoldások pénzügyi forrásokat takarítanak meg.  
 
A "zöld" gondolkodás és a "zöld" tettek összekötik a kellemest a hasznossal - és az ésszerűséggel.

DÍJAK

Energiahatékony VállalatA Cothec Energetikai Üzemeltető Kft. elnyerte az Energiahatékony Mentor Vállalat Díjat 2013-ban. Azóta minden évben kitüntették, így már ötször érdemelte ki a címet, és emellett megkapta a leghatékonyabb Mentor Vállalat díjat is.

2016-ban díjazták a céget az „Energiahatékony Vállalat” elismeréssel is, a sátoraljaújhelyi távhő telephelyén elvégzett energiamegtakarítást célzó beruházásai révén.
 
Energiahatékony vállalatA Mentor vállalatok amellett, hogy személyes példamutatásukkal és szerepvállalásukkal segítik a Program népszerűsítését. Vállalják, hogy ügyfeleik, beszállítóik között minél több vállalatot motiválnak az "Energiatudatos vállalat" vagy az "Energiahatékony vállalat" cím megszerzésére. Fontos szerepük van emellett a tudásmegosztásban, vagyis mindazon tudás, tapasztalat és jó gyakorlat feltárásában és továbbadásában, amely segítheti a többi vállalatot a fejlődésben.
 
A Cothec Energetikai Üzemeltető Kft. az alábbi sikeres projektekkel pályázott az Energiahatékony Mentor Vállalat címre:
 
1. Ráckevei Önkormányzat intézményei: Óvoda, Általános Iskola, Polgármesteri Hivatal és Bölcsőde
2. Neumann János Általános Iskola főépülete - Szombathely
3. Közép-Dunántúli Országos Büntetés-Végrehajtási Intézet - Baracska - Annamajor
4. Energiahatékony mentor vállalat tanusitvany - CothecHajós Alfréd Uszoda - Budapest – Margitsziget
5. Indotek Befektetési Zrt. 2 irodaépülete, Budapest
6. Zrínyi Ilona Általános Iskola főépülete – Szombathely
7. Opel Szentgotthárd Kft. autóipari üzem – Szentgotthárd
8. Appeninn Holding Nyrt. 3 irodaépülete - Budapest
9. ASG Gépgyártó Kft. - Tatabánya
 

Üzleti Etikai Díj - CothecA céget 2015-ben Üzleti Etikai Díjjal is jutalmazták. A kitüntetést minden évben annak a vállalatnak ítélik oda, aki mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy vállalati ügyfelei körében elterjedjen és erősödjön a fenntartható fejlődés iránti felelősségvállalás.

A Cothec számára nagy jelentőséggel bír, hogy a 2018-ig terjedő időszakra megkapta az ISO 9001 minőségirányítási, ISO 14001 környezetirányítási és ISO 50001 energiairányítási rendszerek szerinti tanúsítást, mely bizonyítéka annak, hogy a cég jó úton jár.

Cothec ISO

 

 A felnövekvő nemzedék iránt tanúsított Társadalmi Felelősségvállalásunk

A Cothec Kft. különös figyelmet szentel az ifjú generációk energiatudatosság nevelésére. Ennek érdekében a legtöbb olyan rendezvényen részt veszünk, ahol az ifjak energetikai témákban mérik össze tudásukat, illetve szakmai előadásokkal támogatjuk energetikai témájú szakmai fórumaikat.
 
A Győrben első ízben megrendezésre került, középiskolások számára kiírt Energetikai versenyen cégünk zsűritagot delegált, és ismeretterjesztő előadást tartott a Biomassza jelentőségéről a versenyen résztvevőknek. A nyertesek részére értékes ajándékokat nyújtottunk át.
 
A KLENEN Konferenciát a Cothec Kft. támogatja. Az Energetikai Szakkollégiummal szoros együttműködést folytat cégünk. Gyakornoki munkalehetőséget biztosítunk, és felajánljuk a diplomamunka elkészítését is. A Szakkollégium által szervezett energetikai versenyekhez támogatást nyújtunk, előadást és zsűritagot biztosítunk, és ajándékcsomagot adunk át a sikeres résztvevőknek.


Szakmai Társadalmi Felelősségvállalásunk

 
A Társadalmi Felelősségvállalásukat hűen tükrözik szakmai berkeken belüli együttműködési megállapodásaink, illetve a szakmai rendezvényeken való aktív részvételünk.
 

Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencián vettünk részt több alkalommal

Tagjai vagyunk több szakmai szövetségnek és rendezvényeiken (workshop-ok, konferenciák) szakmai tanácsadóként részt veszünk

Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége
Magyar-Francia Kereskedelmi és Ipari Kamara
Német-Magyar Kamara
Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara – pártoló tag
Német Gazdasági Klub
Magyar Vállalkozók Üzleti Köre (MVÜK)
Magyar Épületgépészek Szövetsége
Győr-Moson-Sopron Megyei  Mérnök Kamara
Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH)


Családoknak nyújtott Társadalmi Felelősségvállalásunk

Azokban a városokban, ahol távhőszolgáltatást nyújtunk, igyekezünk a felnövekvő nemzedékben az energiatudatosság kialakítására különböző programok, játékok, műsorok szervezésével.
 
Nagyatádon a helyi Családsegítő Szolgálat rászoruló családjai körében szponzoráltuk a karácsonyi műsort, a rászoruló gyermekek között pedig ajándékcsomagok és utalványok találtak gazdára.
 
Sárbogárdon a helyi Családsegítő Szolgálat rászoruló családjai részére szintén ajándékcsomagokat és utalványokat adtunk át a Karácsonyi Műsor keretében. Rajzversenyt szerveztünk iskolások körében a távhő szerepéről, és komoly díjakkal jutalmaztuk a gyermekek erőfeszítéseit.
 
Sátoraljaújhelyen a Cothec Kft. jelentős összeggel járult hozzá a város több utcájának karácsonyi díszkivilágításához. Cégünk támogatja a helyi cserkészcsapatot, és segítséget nyújt rászoruló gyermekek táboroztatásában. Rajzversenyt rendeztünk a távhő szerepéről iskolások részére, és komoly díjakat adtunk át a gyermekeknek. Támogattuk a nyári és a karácsonyi helyi művészeti programokat. A sajnálatos árvíz idején pedig jelentős támogatást nyújtottunk az árvíz-sújtotta családoknak.

Kőszegen támogattuk a Kőszegi Ostromnapok nyári rendezvénysorozatát, ill. a Mindenki Mikulása ünnepet.