Sportlétesítmények

Budapest - Hajós Alfréd Uszoda

Budapest - Hajós Alfréd UszodaA Cothec Kft. 2008-ban közbeszerzési eljárás keretében egy jelentős értékű munkát nyert el, a Margitszigeti Hajós Alfréd Uszoda energetikai rendszerének korszerűsítését. A meglévő fűtési rendszer átépítése mellett ott alternatív energia felhasználását is igényelte a megrendelő.

A Hajós Alfréd Uszoda a felújítás előtt 3300 KW hőteljesítményű, felújításra szoruló gázkazánnal rendelkezett. A víztechnológiai berendezés elavult volt. Az energetikai rendszer részben kézi szabályozással működött, és nem volt központi vezérlő berendezés.Hajós Alfréd Uszoda felújítása után

A régi szivattyúállomások és a korszerűtlen berendezések magas energiafogyasztásban nyilvánultak meg.

A Hajós Alfréd Uszoda felújítása után kondenzációs kazán került beépítésre, 1000 KW hőteljesítménnyel. DDC szabályozású központi vezérlést, és épületfelügyeleti rendszert építettünk ki. A meglévő víztechnológiai (szűrő-, szivattyú- és szabályozó) berendezéseket felújítottuk.

Hajós Alfréd Uszoda All-inclusive energiaszolgáltatásÚjdonságként, a Cothec-Biothec program keretében 300 m2 felületű, új szolár berendezést létesítettünk. A keringető szivattyúhoz és a villamos motorokhoz fordulatszám szabályozókat építettünk be. A szaniter berendezéseket kicseréltük. A Hajós Alfréd Uszodában All-inclusive energiaszolgáltatást valósítunk meg, mely így magában foglalja a víz-, a fűtés- és az áramszolgáltatást.

 

 

Szeged - Sportcsarnok

Szeged - Sportcsarnok fűtéskorszerűsítésA sportkomplexum fűtéskorszerűsítése során a kazánházba összesen 1.500 kW hő teljesítménnyel 1 db kondenzációs és 2 db alacsony hőmérsékletű Viessmann meleg vizes gázkazánt építettünk be. A kazánok időjárást követő szabályozó elektronika segítségével működnek.

A hőközpontba összesen 2 db 1000 l-es használati meleg víz tároló lett letelepítve, fűtési körönként új szivattyúval és keverő szeleppel. A vízgépházba a nagymedence és a tanmedence számára 1-1 db lemezes hőcserélő biztosítja a víz felmelegítését, elektronikus szabályozó berendezésekkel és motoros szelepekkel.

Szeged - Sportcsarnok hőközpontTéli üzem számára a nagymedence és a tanmedence közös légtechnikai központját is korszerűsítettük, új légfűtő kaloriferek  beépítésével a felállításra kerülő sátorokhoz.

A légfűtő kaloriferek hőellátása a kazánházból történik távvezeték segítségével.  A sportcsarnok küzdőteréhez beszereltünk 2 db McQuay típusú, beltéri légkezelő berendezést, a hozzá tartozó légtechnikai elemekkel (légcsatorna, befúvó-, elszívó-, elzáró-, és szabályzó elemek), és vezérlő elektronikával.