Siófok

Sárbogárdon két fűtőművet üzemeltetünk.

2017. április 1-től kezdődően a Cothec látja el a távhőtermelési feladatokat Siófok városában. 2016. év kora őszén kezdődtek el a tárgyalások Siófok város Önkormányzata, a távhőszolgáltatást végző Balaton-Parti Kft. és a Cothec Kft. között a távhőrendszer korszerűsítésére és hosszú távú működtetésére, melynek eredményeként 2016. decemberében megállapodás született a felek között. 
 

A megkötött szerződés alapján a Cothec feladata a város két önálló hőszolgáltató rendszerében (Városház tér és Kórház) a távhőtermelői feladatok elvégzése, ideértve a kazánrendszer, nyomástartás és keringtetés üzemeltetését és karbantartását, illetve a két, egyenként 1-1 MW hőteljesítményű modern, kondenzációs földgáztüzelésű kazán telepítését. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál lefolytatott távhőtermelésre vonatkozó engedélyezési eljárás lezárásaként kiadott engedély alapján 2017. április 1-től 10 éven keresztül végzi társaságunk a távhőtermelési feladatokat Siófokon.
 

A két kazán beépítése 2017. nyarán megtörtént, melynek eredményeként nagy mértékben nő a siófoki távhőrendszer hatékonysága és üzembiztonsága egyaránt. „ A távhőszolgáltatás egyik hatékony és környezetbarát módja a lakosság, illetve a közületek fűtési és melegvíz ellátásának. Társaságunk fontos üzleti területnek tekinti a távhőellátást, melynek eredményeként már négy településen, így Sátoraljaújhelyen, Sárbogárdon, Nagyatádon és Kőszegen végzünk távhőtermelési és szolgáltatási feladatokat. Ezen települések, illetve Siófok esetén is törekszünk a leghatékonyabb módon történő energiatermelésre, hisz ez nem csak versenyképes távhőárakat eredményez, de hozzájárul egy fenntartható környezet eléréséhez is”, emelte ki Bercsi Gábor, a Cothec Kft. ügyvezetője.