Irodaházak

Budapest - Appeninn irodaházak

A fűtő-, ill. hűtőrendszerek átalakításával korszerű, energiatakarékos és környezetkímélő, a gazdaságos üzemeltetést biztosító új eszközök kerülnek beépítésre. A berendezések üzemeltetése, karbantartása és javítása is a külső szolgáltató (ESCO cég) feladata, amely egyben azt is jelenti, hogy a fenntartási feladatok, költségek és a meghibásodások elhárítása kikerül az Appeninn nem tervezhető kockázatai és költségei közül. Az ESCO modell pénzügyi alapját a modern berendezések működtetése révén elérhető költségmegtakarítások képezi. Az Appeninn irodaházak hőtermelő rendszereinek korszerűsítését a Cothec kft. végzi el, a beruházások az energiaköltség megtakarításból kerülnek finanszírozásra.

Új kazánt, hőtárolókat és a légtechnikai rendszerekhez hő-visszanyerőt kapnak a Hattyú utcai, a Bég utcai, a Páva utcai és a Visegrádi utca irodaházak. A modern eszközök beépítésével éves szinten közel 3300 GJ energia megtakarításra lehet számítani. „Az irodaházak között erős a verseny, az üzemeltetés terén is a hatékony megoldásokat keresik a bérlők. Az energiahordozói költségek csökkenése mellett az addicionális költségek is lejjebb szoríthatók, a karbantartási, javítási költségek pedig egy alapdíj beépítésével tervezhetővé válnak.

Szakmai referencialevél az Appeninn Holdingtól (pdf)

Budapest - Appeninn irodaházakAz Appeninn irodaházak hőtermelő rendszereinek korszerűsítését a Cothec kft. végzi el

Budapest - In-Management irodaházak

A Cothec Kft. az In-Management Kft. ingatlan-portfóliójában található budapesti Róna Office Center, fűtéskorszerűsítését végezte el 2012-ben elsőként. Az energiahatékonysági beruházás eredményeként közel évi 48 %-os energia-megtakarítás jött létre.

A jó példa után következett 2 újabb beruházás 2013-2014-ben, melyek során a budapesti Gyömrői úti irodaház és a Temesvári úti irodaház épületeiben található fűtési rendszerek rekonstrukciója valósult meg. Az eddig elért eredmények megmutatták, hogy az energiahatékony megoldások bevezetése az irodaházakban viszonylag gyorsan megtérülő beruházás, melyből hosszú távon nem csak a tulajdonos, de a bérlőik is profitálnak.

A Cothec Kft-vel kialakult korrekt viszony, mely során a cég jó és megbízható szolgáltatást nyújt, alapul szolgálhat a jövőbeni további együttműködésre is.

Szakmai referencialevél az In-Management Kft.-től (pdf)

Budapest - In-Management irodaházakCothec Kft. az In-Management Kft. ingatlan-portfóliójában található budapesti Róna Office Center, fűtéskorszerűsítését végezte el 2012-ben

Sajtómegjelenés