Energiahatékony Mentor Vállalat Díj

A Cothec Kft. immár hatodik alkalommal részesült a megtisztelő Energiahatékony Mentor Vállalat Díjban, mely fontos indikációja annak, hogy a vállalatnál nem ma kezdtek el felelősen gondolkodni. A Cothec számára ez egy tudatos, állandó megújulást jelentő folyamat.

Energiahatékony Mentor VállalatA vállalat szlogenje az "Energiamegújulás könnyedén!" hűen tükrözi arra való irányultságukat, hogy egyre több helyen megújuló energiaforrásokat építsenek be energetikai projektjeikben, valamint hogy személyes példamutatásukkal, aktív szerepvállalásukkal és tudásmegosztással segítsék a többi vállalatot is a fejlődésben.

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (MI6) által 2011-ben indított Virtuális Erőmű Program™ (VEP) a legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező hazai energia-hatékonysági és megújuló energetikai program, amelyhez már csaknem 800 vállalat csatlakozott.

A Program 2011 óta működik az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődés Bizottságának fővédnöksége, valamint vezető egyetemek és nagyvállalatok közös védnöksége alatt. A Programot 2015-ben közel 500 program közül a legjobb három európai energiahatékonysági program közé választották az Európai Bizottság EU Sustainable Energy Award versenyén.

A Mentor vállalatok amellett, hogy személyes példamutatásukkal és szerepvállalásukkal segítik a Program népszerűsítését, vállalják, hogy ügyfeleik, beszállítóik között minél több vállalatot motiválnak az "Energiatudatos vállalat" vagy az "Energiahatékony vállalat" cím megszerzésére. Fontos szerepük van emellett a tudásmegosztásban, vagyis mindazon tudás, tapasztalat és jó gyakorlat feltárásában és továbbadásában, amely segítheti a többi vállalatot a fejlődésben.