Energetikai szakreferens szolgáltatás

Tárgy: Energetikai szakreferens szolgáltatás - 393/2016. (XII. 5.) Korm. rendelet alapján

Tisztelt Partnerünk,

2016. december 21-én hatályba lépett a 393/2016. (XII. 5.) Korm. rendelet, mely módosítja az energiahatékonyságról szóló 122/2015. (V. 26.) Korm. rendeletet, melynek értelmében a gazdálkodó szervezetek Energetikai szakreferens igénybevételére kötelezettek a következők szerint:

Energetikai szakreferens igénybevételére az a gazdálkodó szervezet köteles, amelynek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladja a

a) 400 000 kWh villamos energiát vagy

b) 100 000 m3 földgázt vagy

c) 3 400 GJ hőmennyiséget.

Az Energetikai szakreferens feladatkörét a rendelet részletesen szabályozza, feladatai többek között a következő területekre terjednek ki: szakmai megfigyelőként és tanácsadóként részt vesz a rendszeres energetikai auditálás lefolytatásában, javaslatokat fogalmaz meg energiahatékony üzemeltetési megoldásokkal, energiahatékonysági fejlesztési lehetőségekkel kapcsolatban, kimutatásokat havi- illetve éves jelentéseket készít az energia fogyasztásokról, megvalósított fejlesztések hatásairól, energia beszerzéssel, energiabiztonsággal kapcsolatos teendőket lát el.

A Cothec Energetikai Üzemeltető Kft. az elmúlt évben az EASZ-01-3/2015 névjegyzéki számon minősített energetikai auditor vállalatként számos nagyvállalat részére készített energetikai auditot, ezzel segítve a nagyvállalatokat a költséghatékony energia felhasználási lehetőségek megtalálásában.

  • célunk minden esetben az energia hatékonyság növelése műszaki fejlesztésekkel illetve az üzemeltetési körülmények javításával,
  • jelenleg több, mint 200 MW beépített teljesítményű berendezés üzemeltetését végezzük,
  • Magyarországon, a megvalósított hatékonysági projekteknek köszönhető, éves szinten ügyfeleink számára elért CO2 kibocsátás csökkentés 15.000 t/év

Néhány nagyvállalat, akik minket választottak:

Energetikai szakreferens: Cothec partnerek

A Cothec Kft. közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a magyar energetikai piacon, rugalmas, biztonságos és környezetbarát megoldásainkat eddig közel 250 ügyfél választotta.

Állunk rendelkezésükre ingyenes tájékoztatással és szolgáltatási ajánlattal az Energetikai szakreferens szolgáltatással kapcsolatban is!

Kérjük, keressen minket elérhetőségeink egyikén:                                 Tel.: +36 96 335 816
E-mail: 
cothec@cothec.hu