Új tulajdonosa van a Cothec Kft-nek

2016. január elsejével egy cégcsoporton belüli átruházás keretében a Cothec Kft. 100%-os tulajdonosa immár az osztrák Cofely Holding GmbH. Vállalatunk, melyet a tavalyi évben Üzleti Etikai Díjjal jutalmaztak és immár harmadik évben nyeri el az Energiahatékony Mentor Vállalat díjat, örömmel néz a változások elé, bízva abban, hogy a tulajdonosi struktúra átalakulása még nagyobb hatékonyságot jelent majd.

A Cofely Holding GmbH Ausztriában főképp épületgépészeti kivitelezést, energia- és hűtési szolgáltatást kínál ügyfelei számára. A Cofely Holding GmbH innovatív megoldásaival, megbízható és személyre szabott tervezési és kivitelezési munkáival mára Ausztria elsőszámú energiahatékonysági szakértőjének számít. A vállalat 2015. évi árbevétele eléri a 180 millió eurót, összesen 1062 főt foglalkoztat, és mintegy 16 városban van jelen. A COFELY Holding GmbH, - melyhez Magyarország, Oroszország, Lengyelország és Románia is tartozik - a COFELY csoport tagja.

„A Cothec Kft. eddig is nagyon sokat köszönhetett tulajdonosainak, akik tőkeerejük, nemzetközi tapasztalatuk és kimagasló energiapiaci ismereteikkel folyamatosan támogatták sikeres működésünket. Biztosak vagyunk abban, hogy a Cofely Holding GmbH szerepvállalásával ugyanilyen sikereket érhetünk el a hazai energetikai piacon. Az osztrák székhely közelsége és a régiós koordináció még hatékonyabbá fogja tenni vállalatunkat, melyből ügyfeleink is profitálni fognak” – emelte ki Bercsi Gábor ügyvezető a tulajdonosváltás kapcsán.