Energiahatékonyságért díjazták a Cothecet

Sikerrel zárult a Virtuális Erőmű ProgramTM Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatának díjátadó rendezvénye.

Az Energiatakarékossági Világnap alkalmából 2016. március 4-én, immár ötödször díjazták az energiatudatos, és a már mérhető eredményeket elért energiahatékony vállalatokat.

Idén rekord számú díjazottal, jelentős előrelépést ért el a Program: mára egy átlagos méretű, szennyező erőmű kapacitásainak megfelelő energia megtakarítást gyűjtött össze.

A Cothec Kft. a korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is elnyerte az Energiahatékony Mentor Vállalat díjat, amellett pedig  idén először megkapta az Energiahatékony Vállalat elismerést is, a sátoraljaújhelyi távhő telephelyén elvégzett energiahatékonysági beruházásai révén.

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (MI6) által 2011-ben indított Virtuális Erőmű Program™ (VEP) a legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező hazai energia-hatékonysági és megújuló energetikai program, amelyhez már csaknem 800 vállalat csatlakozott.

A Program 2011 óta működik az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődés Bizottságának fővédnöksége, valamint vezető egyetemek és nagyvállalatok közös védnöksége alatt. A Programot 2015-ben közel 500 program közül a legjobb három európai energiahatékonysági program közé választották az Európai Bizottság EU Sustainable Energy Award versenyén.

Sajtóközlemény (pdf)