20 év: múlt, jelen és jövő Megújulva az energia hatékonyság szolgálatában

 

Az ENGIE konszernhez tartozó Cothec Kft. 20 éves múlttal rendelkezik a magyar energetikai szolgáltatások piacán. Az elmúlt évek számos változást, kihívást, folyamatos fejlődést hoztak. A vállalat ezen időszak alatt a felelősségvállalás terén pozitív példaképpé vált az üzleti életben. Ezúton is szeretné partnereinek és ügyfeleinek megköszönni együttműködésüket, bizalmukat és támogatásukat.

A Cothec Kft. környezetbarát műszaki alapú energetikai szolgáltatásainak köszönhetően több, mint 200 önkormányzati és állami tulajdonban lévő épület, továbbá közel 80 lakóépület energetikai berendezése újult meg 20 év alatt.  Tevékenysége által 15.000 t/év CO2 (ez megfelel kb. 5000 családi ház éves kibocsátásának) megtakarítást sikerül elérni, ami bizonyítja a cég környezettudatos gondolkodását. A centralizált hőtermelés környezetre gyakorolt kedvező hatásait szem előtt tartva 2009-től már 4 város távhőszolgáltatását és 2 város távhő termelését látja el több mint 2000 fogyasztó megelégedésére.

A vállalat az elmúlt két évtized alatt energetikai auditorként számos ügyfele energiafogyasztási szokását térképezte fel, s hozzájárult költséghatékony energia-megtakarítási opciók megismertetéséhez. Mint műszaki alapú energetikai megoldásokat nyújtó szakcég egyedi igényekre szabott finanszírozási lehetőségekkel lehetővé tette a régi fűtési, hűtési, gőz- vagy sűrített levegő ellátást, világítási, hővisszanyerést biztosító energetikai berendezések megtervezését, megépítését vagy felújítását és hosszú távú, teljes körű garancia melletti üzemeltetését. Nagyobb referenciái közé tartozik a Hajós Alfréd Uszoda, az Opel gyár, a győri Petz Aladár Megyei Kórház és a Keleti pályaudvar energetikai rendszereinek felújítása és energiahatékony működtetése. Ez idő alatt a Cothec Kft. munkáját számos díjjal tüntették ki. A cég büszke a sikereire, amelyek a megrendelőkkel fennálló sikeres üzleti együttműködését és munkatársai elhivatottságát, asszertív hozzáállását, elkötelezettségét is dicsérte.

A 2019-es év során a vállalat újjászületik, s a régi tapasztalatokkal a háta mögött, további szakértő kollégákkal a „fedélzeten”, megújult lendülettel, új köntösben igyekszik partnereivel és ügyfeleivel továbbra is eredményes együttműködést folytatni. Az ENGIE konszern tulajdonában álló főként épületgépészeti kivitelezést és energetikai rendszerek üzemeltetését és karbantartását végző Cofely Kft. 2019 során beolvad a Cothec Kft.-be. Ezzel nyáron létrejön az ENGIE Magyarország Kft., amely a Cothec és a Cofely értékláncából egybeolvasztja a cégek erősségeit, így a magyar energetikai piacon olyan komplex és környezetbarát energetikai megoldásokat nyújtó szakcég jön létre, amely a projektötlet megvalósulását a tervezéstől a kivitelezésen át a finanszírozással egybekötve egészen az üzemeltetésig, karbantartásig és a teljes körű energiaszolgáltatásig tudja biztosítani.

Az ENGIE  a világ egyik vezető energetikai vállalata, mely 70 országban 153.000 embert foglalkoztat, és több ezer cég, illetve több millió család tartozik elégedett ügyfelei közé.

A Cothec Kft. büszke rá, hogy az ENGIE  családjához csatlakozhat. Bízik benne, hogy közös sikerei a jövőben  ENGIE Magyarországként is folytatódnak.

 

 

Jövőkép

  • Energiaszolgáltatóként  ENGIE Magyarországként a magyar energia és szolgáltató piac meghatározó szereplőjévé válni fenntartható és energia-hatékony megoldásokat kínálva a vállalati ügyfelek számára, folyamatosan törekedve a minőség, a nyereséges működés és a versenyképesség fejlesztésére.

Küldetés

  • Teljes körű szolgáltatás az ügyfelek és partnerek számára
  • Elkötelezett, felelősségteljes és megbízható, problémamegoldásban elöljáró team
  • Fenntarthatóság és innováció
  • Stabil, megbízható, szakmai tevékenység