Ipari telephelyek, vállalatok

Opel Szentgotthárd Kft., Szentgotthárd

Opel Szentgotthárd Kft., SzentgotthárdOpel CothecAz OPEL Szentgotthárd Autóipari Kft. és a COTHEC Kft. együttműködést alakított ki energetikai korszerűsítés megvalósítására az Opel szentgotthárdi gyárában

2012-ben. A COTHEC Kft. az első lépésben a teljes hőtermelő rendszer korszerűsítését végezte el.

  • Melegvizes kondenzációs kazánrendszer telepítése 3,4 MW teljesítménnyel
  • Forróvizes kondenzációs kazán telepítése 4,3 MW teljesítménnyel
  • 7,8 MW teljesítményű gőzkazán átállítása forróvizes technológiáraAz OPEL Szentgotthárd Autóipari Kft. és a COTHEC Kft. együttműködést alakított ki energetikai korszerűsítés megvalósítására

Az épületek teljes fűtött légköbmétere: 530.000 Im3 (90.000 m2)

A modernizált hőtermelő rendszer teljes körű karbantartását, javítását - 8 év időtartam alatt - a COTHEC Kft. biztosítja.
A rendszer korszerűsítését teljes mértékben a COTHEC Kft. finanszírozta. A korszerűsítés által elért energia megtakarítás a 20 %-ot meghaladta.

Melegvizes kondenzációs kazánrendszer telepítéseA beruházás a fűtési idényben valósult meg, folyamatos hőellátás biztosítása mellett.

2014-ben második lépcsőként a Cothec Kft. kompresszor hulladék hő hasznosító rendszert épített be a kompresszoros rendszerbe. Az új hőcserélésre alkalmas berendezés mellett hőmennyiségmérő biztosítja a gazdaságos üzemeltetést, amely újabb energiamegtakarítást eredményez.

Az Opel referencia levele (letölthető pdf)
    

ASG Gépgyártó Kft. - Tatabánya

A Cothec Kft az ASG Gépgyártó Kft. tatabányai telephelyén lévő hőközpontjának és melegvíz ellátó rendszerének teljes körű korszerűsítésére vonatkozó szerződést kötött. A korszerűsítés keretében 500 kW összteljesítményű kondenzációs gázkazán rendszer időjárásfüggő szabályozással, új használati melegvíz tartályok és új füstelvezető rendszer kerül kialakításra.

A korszerűsítés keretében a szekunder fűtési rendszer szabályozása is megújul a hőközpontban.

A korszerűsítést követően a Cothec Kft. 8 éves szerződés keretében biztosítja az ASG Gépgyártó Kft. iroda-, szociális és porta épületének hőellátását is.

Erdőtelek

ErdőtelekAz SBS Kft. telephelyén megvalósult 2000 m2-es új gyártócsarnok fűtési rendszerének kialakítása EUCERK típusú hőszalaggal, világítási hálózata 63 db 400 W-os fémhalogén lámpával, vész és külső világítással készült el, valamint a csarnok villamos hálózati rendszerének kiépítése is megtörtént hegesztő állások villamos szekrényeinek kiépítésével. Az újonnan létesített berendezések karbantartási és javítási munkáit végezzük. A szerződés futamideje 5 év.

A korszerűsítéshez szükséges beruházásokat (eszközök, tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés, beüzemelés) a Cothec Kft finanszírozza.

Miskolc - TS Hungária Kft.

A Cothec Kft. 2001-ben kötötte meg a hőszolgáltatási szerződést az akkor Máv–Tiszavas Kft. néven működő vállalkozással.

A szerződésben társaságunk a teljes fűtési rendszer korszerűsítését vállalta.

A rekonstrukciót megelőzően a Máv-Tiszavas Kft. telephelyén egy központi gáztüzelésű, gőzös kazánház biztosította az épületek hőellátását.

A Cothec Kft. 2001-ben kötötte meg a hőszolgáltatási szerződést az akkor Máv–Tiszavas Kft. néven működő vállalkozással.A kazánház rossz hatásfoka, a szertágazó gőzös vezetékhálózat veszteségei, a korszerűtlen hőleadó berendezések, valamint az épületek rossz szigeteltsége tette szükségessé a teljeskörű rekonstrukciót. 210.855 légköbméter a fűtött légtér a létesítményben.

Társaságunk 2002. évben a korábbi központi fűtési rendszert épületenkénti hőtermelő egységek telepítésével decentralizálta.

Az épületek korábban gőzös energiahordozóval működő HMV ellátó rendszere a korszerűsítést követően melegvizes rendszerűre állítottuk át.6200 KW összteljesítményű Solaronics, Remeca, Suprima, Quadriga gyártmányú berendezéseket építettünk be.

A kazánokat épület felügyeleti rendszerrel láttuk el, ezáltal a rendszer müködtetése szempontjából az állandó felügyeletet időszakos felügyeletűvé alakítottuk át. 6200 KW összteljesítményű Solaronics, Remeca, Suprima, Quadriga gyártmányú berendezéseket építettünk be.