Egészségügyi intézmények

Veszprém - Rendelőintézet

Veszprém - RendelőintézetA veszprémi Rendelőintézetben 4 db LHO típusú 2 t/h gőzkazán látta el, kézi szabályozással az energetikai feladatokat. Gőzös távvezetéken keresztül ellátott építőelems hőcserélők biztosították a melegvizet.

A belső fűtési rendszer elavult volt, és a hidraulikai kialakítás sem volt megfelelő. Az éves gázfogyasztás  98.000 m3-t, az éves energiafogyasztás 3330 GJ-t tett ki.

A felújítást követően 1 db 200 KW-os, és 1 db 150 KW_os VIESSMANN kazánt építettünk be.

A veszprémi Rendelőintézetben 4 db LHO típusú 2 t/h gőzkazán látta el,Külső hőmérséklettől függő szabályozást alakítottunk ki.

Korszerűsítettük a hőközpontot új, motoros szelepekkel és szivattyúkkal szabályozó elektronikával.

Új fűtési szekunder rendszert alakítottunk ki a radiátorok cseréjével. A korszerűsítést követően az éves gázfogyasztás így 70.000 m3-re, az éves energiafogyasztás pedig 2380 GJ-ra csökkent!
 

Sopron - Állami Szanatórium

Sopron - Állami SzanatóriumA soproni Állami Szanatóriumban 4 db, 1400 KW egységteljesítményű gőzös kazán látta el a fűtési feladatokat, kézi szabályozással.

Gőzös távvezetékeken keresztül ellátott építőelemes hőcserélők biztosították a melegvizet.

Elöregedett belső fűtési rendszert működtettek, és a hidraulikai kialakítás nem volt megfelelő. Az éves gázfogyasztás 539.620 m3-t, az éves energiafogyasztás 18.347 GJ-t tett ki.
 
A felújítás során 2 db, 1400 KW teljesítményű VIESSMANN kazánt építettünk be. Kialakítottuk a külső hőmérsékletfüggő szabályozást.

A hőközpontokat korszerűsítettük új, motoros szelepekkel és szívattyúkkal szabályozó elektronikával.

A fűtési távvezetékeket teljesen kicseréltük. A melegvizet előállító hőcserélők cseréjére is sor került. Új fűtési szekunder rendszert alakítottunk ki.

Az éves gázfogyasztás 415.508 m3-re, az éves energiafogyasztás 14.130 GJ-ra csökkent!